Data
03 de December de 2013

La nova Línia 2 del TRAM Metropolità d’Alacant es posarà en servei el dia 4

Dimecres que ve, 4 de setembre, entrarà en servei la nova Línia 2 del TRAM Metropolità d’Alacant que unirà Estels i Sant Vicent del Raspeig. El president de la Generalitat, Alberto Fabra, assistirà a la posada en marxa d’un projecte en què s’han invertit al voltant de 100 milions d’euros en la infraestructura del tramvia i prop de 50 milions d’euros en l’adquisició del material mòbil. Una vegada conclosos els actes protocol•laris, els usuaris podran desplaçar-se pel nou itinerari.

La Línia 2 del TRAM Metropolità d’Alacant tindrà 9 quilòmetres de recorregut, dels quals 1,6 seran subterranis i comuns amb les Línies 1, 3 i 4. Comptarà amb 14 parades (Estels, Mercat, Marq, La Goteta, Bulevard del Pla, Garbinet, Hospital, Mestre Alonso, Pintor Gastón Castelló, Verjurat del ReRemei, Ciutat Jardí, Santa Isabel, Universitat i Sant Vicent del Raspeig) i comunicarà el centre de la capital amb importants zones perifèriques en travessar alguns dels barris més populars com el Pla, Garbinet, Sagrada Família, Mare de Déu del Remei i Mare de Déu del Carme.

A més, comunicarà el cor d’Alacant amb significats focus de moviment de persones, com són l’hospital o la universitat, i permetrà un ràpid i còmode enllaç entre la capital i Sant Vicent del Raspeig.

En la primera fase d’explotació, el servei bàsic tindrà una freqüència cada 15 minuts entre les 07,00 hores i les 22,00 hores, amb un servei reduït cada 30 minuts entre les 06,00 hores i les 07,00 hores i entre les 22,00 hores i les 23,00 hores. A més, s’ha previst un servei reforçat cada 8 minuts en els moments de major afluència i eixida de la Universitat.

La xarxa de tramvia més gran d’Espanya
Amb la posada en servei d’aquesta nova línia, Alacant es convertirà en la ciutat espanyola amb nombre més gran de quilòmetres de xarxa de tramvia, amb 33 km, per damunt de Barcelona, Madrid i València, les tres capitals que hui en dia posseïxen més quilòmetres de tramvia.
En l’actualitat, Alacant compta amb 24 km de tramvia, desglossats en els 14 km de la Línia 3 (Estels-El El Campello) i els 10 km de la Línia 4 (Estels-Plaça La Corunya), una vegada fora ja de servei els 1,3 km de la llançadora 4L (Porta del Mar-Sangueta) des del passat mes de juliol. Quan l’esmentada Línia 2 entre en circulació, se sumaran 9 km als trajectes que es puguen realitzar en aquest mitjà de transport.

Per tant, seran 33 els quilòmetres en què l’usuari del TRAM podrà desplaçar-se amb tramvia. Aquest fet, possibilitarà que, Alacant i la seua zona d’influència tramviària, passe del quart al primer lloc en la llista de ciutats espanyoles amb més quilòmetres de tramvia.

En l’actualitat, ocupa el quart lloc, amb els citats 24 km, darrere de Barcelona, que posseïx 29,2 km amb la suma del Trambaix i el Trambesòs; Madrid, que compta amb 27,5 km en incloure les línies ML1, ML2 i ML3; i València, que gaudix de 27, km de xarxa en acumular les Línies 4 i 6 i la prolongació tramviària de la L-5.

De totes maneres, hui en dia ja posseïx més quilòmetres de tramvia que altres ciutats amb major població que Alacant. Així, els seus actuals 25,3 km superen els 2 km de Sevilla, els 12,8 km de Saragossa o els 4,8 km de Bilbao. Inclusivament, supera en recorregut al metro de Sevilla, de 18,1 km, i el de Palma de Mallorca, de 7,2 km. Així mateix, el quilometratge de la xarxa tramviària del TRAM d’Alacant també destaca sobre la de Tenerife, amb 16,2 km; Vitòria, amb 7,39 km o Múrcia, amb 17,8 km.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...