Data
16 de February de 2011

La Societat Musical L´Harmonia assaja en l’estació de Mercat del TRAM el seu pròxim concert solidari

ensayo Mercado L´Harmonia

L’estació de Mercat del TRAM Metropolità d’Alacant ha estat l’escenari escollit per la Societat Musical L´Harmonia para realitzar l’assaig general del que serà el seu pròxim concert solidari. Els músics van acaparar dissabte passat l’atenció de centenars de veïns i usuaris del TRAM que han passat per aquestes instal·lacions subterrànies.
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha organitzat en col·laboració amb aquesta societat musical alacantina una representació emmarcada dintre de les propostes de MusicTRAM, que duu la música a les estacions i acosta la cultura a aquests espais urbans.
 
Encara que l’estació de Mercat ja ha estat escenari d’algunes actuacions musicals a càrrec d’altres artistes, aquesta ha estat la primera interpretació que facin els membres de L´Harmonia fruit d’un acord de col·laboració amb FGV que permetrà que, al llarg dels pròxims mesos, l’experiència es repeteixi en aquesta i altres instal·lacions de la xarxa TRAM.
 
A partir de les 11:00 hores del dissabte i durant una mica més d’una hora, tots els veïns de la ciutat i els usuaris de TRAM Metropolità d’Alacant van assistir gratis a aquesta actuació que pretén conjuminar la cultura amb un servei urbà i quotidià com el TRAM utilitzat cada dia per milers de ciutadans i que, per tant, és una estupenda plataforma per a qualsevol iniciativa artística.
 
Els concerts de MusicTRAM formen també parteix de la iniciativa Gent SuperTRAM, engegada fa uns mesos per a dur a tots els alacantins i usuaris del tramvia diferents propostes d’oci i cultura per a guanyar adeptes a aquest mitjà de transport sostenible i a la seva filosofia vertebradora de les ciutats que comunica.
 
L’orquestra s’ha situat en el rebedor de l’estació, al que han tingut accés tant els usuaris del TRAM com els veïns que han volgut acostar-se a aquest punt per altres mitjans o a peu.
 
Els integrants d’aquesta banda han interpretat un repertori de tres peces: “El Rei Moro” de J.M. Molina, “El senyor dels anells” de J.D. Meij i el pasdoble “Puenteáreas”. Tres estils diferents amb els quals han conquistat a un públic heterogeni i de diferents edats.
 
La representació de l’estació de Mercat ha servit d’assaig general per al concert que se celebrarà el pròxim 27 de novembre, a les 19:00 hores, en el AulaCAM d’Alacant, la recaptació del qual estarà destinada a l’associació de familiars de malalts de Alzheimer. Les entrades i la col·laboració amb la “Fila 0”, al preu de tres euros, es poden comprar a través de ServiCAM.
 
Des que a l’agost de 2005, la Societat Musical L’Harmonia/, va irrompre en el panorama cultural d’Alacant, la música de banda té un important referent en aquesta agrupació, que a pesar de la seva joventut, posseïx un curriculum replet de premis i reconeixements a la seva labor didàctica i divulgativa. Actualment, 70 músics, entre els quals es troben professionals i estudiants de conservatori, sota l’experta batuta de José Tomás Moñinos Baeza, són el reflex de la il·lusió, el treball i l’amor per la música.
 
Programa de MusicTRAM (novembre-desembre 2010)
 
26 de novembre / Estació d’Estels
Audició
 
23 de desembre / Estació d’Estels
Concert de Nadal

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...