Data
20 de August de 2010

L’adreça de FGV i els sindicats de l’empresa acorden desconvocar els aturs del TRAM d’Alacant

L’adreça de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i els representants sindicals de CC.OO, UGT i CSIF han arribat a un acord per a desconvocar la vaga que afecta al TRAM d’Alacant, motivada per la falta d’acord sobre el compliment de la jornada laboral d’alguns treballadors.
 
La decisió s’ha pres en la reunió del Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) que ha tingut lloc aquest matí a Alacant, amb motiu de la presentació, per part de l’adreça de l’empresa, d’un recurs per a declarar aquesta convocatòria d’aturs il•legal o abusiva.
 
Amb aquest acord l’empresa renuncia a presentar la demanda d’il•legalitat de la vaga i també desestima iniciar qualsevol tipus d’acció legal contra els convocants d’aquests aturs que van començar el passat 10 de maig.
 
Els representants dels sindicats CC.OO, UGT i CSIF han acceptat la proposta de l’adreça de FGV per a solucionar el conflicte. D’aquesta manera, els treballadors que no han cobert el dèficit en la seva jornada laboral ho faran al llarg d’aquest any i durant el primer semestre de 2011.
 
Origen del conflicte
El conflicte entre sindicats i FGV sorgeix del compliment deficitari per part de la plantilla de maquinistes de la jornada laboral anual de 1.567 hores acordada en el XI Conveni Col•lectiu per a tots els treballadors i que ha de ser complerta en tots els casos.
 
A mitjan passat any, tant l’adreça de l’empresa com la representació dels treballadors van observar que el ‘gràfic’ en el qual es fixava la jornada laboral dels maquinistes de FGV a Alacant era deficitari en hores i que, per tant, aquests treballadors no estaven realitzant la mateixa jornada que els seus companys de plantilla.
 
L’empresa es va posar en contacte a través del departament de Recursos Humans amb els interessats i va tractar de buscar una solució al desajustament arribant a un acord amb bona part dels treballadors perquè retornessin aquestes hores no treballades.
 
Acabat el termini per a regularitzar aquest dèficit, l’empresa va descomptar de la nòmina les hores de treball degudes als treballadors que gens van fer per a compensar la situació. La situació va afectar en el moment de la regularització a aproximadament un 14 % del personal fix de FGV a Alacant.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...