Data
19 de February de 2010

L’ampliació de la Línia 4 del TRAM per la Platja de Sant Joan complix hui un mes amb prop de 40.000 viatgers

 

La línia 4 del TRAM Metropolità d’Alacant, que unix Porta del Mar i la platja de Sant Joan, celebra hui 18 de gener el primer mes de funcionament de la prolongació de la dita línia. Prop de 40.000 viatgers han utilitzat ja este servici inaugurat el passat 18 de desembre pel president de la Generalitat, Francisco Camps.
 
L’ampliació de la Línia 4 ha suposat la posada en marxa de 4,5 quilòmetres de via electrificada i set nous baixadors que molts alacantins i turistes ja s’han afanyat a recórrer. És especialment significatiu el nombre de viatgers registrat el 5 de gener, dia de la Cavalcada de Reis, en el que la línia va incrementar en un 50% la seua ocupació respecte a la mitjana diària del mes de desembre, amb 2.257 usuaris.
 
Durant el passat any 674.240 viatgers van utilitzar la Línia 4 per a realitzar els seus desplaçaments, una xifra que representa el 14% dels usuaris de FGV Alacant. S’espera que la Línia 4 adquirisca especial protagonisme al llarg de 2010, sobretot en els mesos d’estiu per la peculiaritat de les zones que recorre i que són ocupades quan arriba el bon temps per milers de turistes i alacantins que acudixen a passar el dia en la platja i les zones d’oci o que tenen en este barri una segona residència. El passat any, la Línia 4 va arribar a incrementar un 37% els seus viatgers en els mesos de més afluència.
 
Dades anuals
 
FGV Alacant va tancar 2009 amb un increment d’usuaris d’un 19´10% a pesar de la crisi econòmica. En total, 4.702.686 viatgers van optar per alguna de les quatre línies de la xarxa TRAM per a realitzar els seus desplaçaments per la província, una xifra que en 2010 superarà amb tota seguretat els 5 milions de passatgers anuals.
 
Per línies, les xifres totals de 2009 revelen que la Línia 3 (Mercado-Venta Lanuza) és la que més usuaris ha tingut amb 2.134.705; li seguix la Línia 1 (Mercado-Benidorm), amb 1.468.118 viatgers; la Línia 4 va registrar els citats 674.240 i, finalment, la Línia 9 (Benidorm-Denia) va ser utilitzada per 425.624 passatgers.
 
Característiques de la Línia 4
 
La Conselleria d’Infraestructures i Transport, a través de l’ens Gestor de Transports i Ports (GTP), va posar en servici el 18 de desembre la prolongació de la Línia 4 del TRAM, Metropolità d’Alacant. Una ampliació en què es van invertir prop de 26 milions d’euros.
 
El nou recorregut del tramvia permet atendre a barris com Albufereta, Cap de les Hortes i Platja de Sant Joan, on residixen habitualment prop de 40.000 persones. El traçat s’ha executant en via única, ja que planteja un bucle que comença i finalitza poc després de la parada d’Avinguda de Les Nacions. L’ampliació suma set noves parades a la Xarxa TRAM, que s’han situat estratègicament al llarg del recorregut a fi d’oferir el millor servici als usuaris potencials: Cap Hortes, Av. Benidorm i Londres (en l’Avinguda la Costa Blanca); Plaça de La Corunya i Institut (en Avinguda d’Oviedo); i Països Escandinaus i Holanda (en Avinguda de les Naciones).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...