Data
25 de July de 2013

L’associació Mascarat organitza el cap de setmana una marxa entre Dénia i Alacant junt amb el traçat del TRAM Metropolità

 

L’Associació Cultural Ferroviària Mascarat organitza aquest cap de setmana la XVII Marxa Ferroviària entre Dénia i Alacant en la que els participants recorreran a peu els 105 quilòmetres que separen les estacions del TRAM Metropolità d’Alacant de Dénia i de la Marina, en la capital alacantina.
 
La marxa començarà el divendres 26 d’abril, cap a les 21:30 hores, en les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) de Dénia i conclourà aproximadament 24 hores més tard en les dependències de la Marina, seu emblemàtica de l’empresa en la capital alacantina. Els organitzadors fan coincidir la prova a fi de setmana de lluna plena.
 
Els senderistes caminaran durant bona part del recorregut per camins que discorren junt amb el traçat de la xarxa ferroviària i que permeten gaudir de magnífiques vistes de la costa i la muntanya alacantina.
 
Els organitzadors busquen amb això homenatjar la figura dels peons de via, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantindre lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Aquests vigilants de les vies recorrien el traçat abans que circulara el primer tren del dia per a comprovar que estigueren en bon estat.
Els participants en aquesta marxa no competitiva han de tindre un nivell mig-alt de forma física sobretot per la distància han de recórrer. Es recomana que, si no s’ha participat en les tres mitges marxes preparatòries de 50 km (Altea-El Campello, Dénia-Benidorm i Benidorm-Alacant) no es participe per a evitar problemes de sobreesforç.
 
Encara així, també hi ha la possibilitat de començar el recorregut i retirar-se, en alguna de les estacions del TRAM per les quals passaran els caminants quan es reprenga el servei regular, a partir de les 6:00 del matí.
 
Es recomana portar roba còmoda i adaptada al clima, sabatilles de tresc lleugeres o d’esport (no acabades d’estrenar), diversos parells de calcetins bons, roba de reposat, gorra, crema solar, llanterna o frontal, jupetí reflector, motxilla no massa gran, diners i aigua. La marxa no és competitiva i es realitzarà en grup estant prohibit avançar als organitzadors.
 
L’anada es realitzarà amb tren fins a Dénia. El punt de trobada serà l’estació de Mercat a les 18:30 h del divendres. És important no arribar tard ja que el tren ix a les 18:42 h i cal estar dins abans. El transbord a Benidorm es realitzarà a les 19:55 h per a arribar a Dénia a les 21:08 hores.
 
Tota la informació sobre com formalitzar la inscripció està disponible en la web www.mascarat.es

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...