Data
05 de July de 2013

L’associació Mascarat organitza el dissabte una marxa entre Altea i El Campello junt amb el traçat del TRAM d’Alacant

 

 
 
L’Associació Cultural Ferroviària Mascarat ha organitzat per al dissabte la II Mitja Marxa Ferroviària Altea-El Campello d’enguany. Els participants recorreran els aproximadament 50 quilòmetres que separen ambdós ciutats per camins que discorren junt amb el traçat del TRAM Metropolità d’Alacant i que permeten gaudir de magnífiques vistes de la costa alacantina.
 
Aquesta és la segona de les tres mitges marxes organitzades per Mascarat per als mesos de març i abril amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). Totes les caminades tenen origen i destí en alguna de les estacions del TRAM.
 
La marxa d’aquest dissabte part de l’estació d’Altea i finalitza en l’estació d’El Campello. El recorregut es farà sense cotxe de suport ni avituallament organitzat, és a dir, cada participant ha de portar la beguda i el menjar que considere necessitarà durant el camí.
 
Els organitzadors calculen que el traçat complet de La Mitjana Marxa pot fer-se en unes 10 hores de caminada i que el terreny exigix un nivell mig-alt de forma física als participants, que realitzen almenys cinc hores d’esport a la setmana. Encara així, també hi ha la possibilitat de començar el recorregut i retirar-se, quan les forces flaquegen en alguna de les estacions del TRAM per les quals passaran els caminants.
 
En tot cas, els organitzadors recomanen portar calçat còmode, preferiblement sabatilla de treking o d’esport, calcetins de recanvi, gorra per al sol i protecció, roba adequada i alguna cosa de menjar per a reposar forces
 
Eixida en tren-TRAM des de Luceros
L’eixida estarà prevista a les 9 hores des de l’estació d’Altea. Per a arribar fins allí en TRAM cal agafar el tren-TRAM de la Línia 1 que ix de Luceros a les 7:11 h i realitzar el transbord a la Línia 9 a Benidorm a les 8:36 h per a arribar a Altea a les 8:50 hores.
 
La inscripció en aquesta mitja marxa és gratuïta per als socis de Mascarat i esportistes federats i té un cost de 4 euros per a la resta de participants, sense comptar els bitllets.
 
A més de la II Mitja Marxa Altea-El Campello que se celebra el 6 d’abril, Mascarat ha organitzat per al pròxim el 13 d’abril la III Mitja Marxa Dénia-Altea. Ja s’ha celebrat la I Mitja Marxa Dénia-Benidorm dissabte passat.
 
FGV col·labora amb aquestes activitats per a donar a conéixer els seus serveis i animar als alacantins a participar en les diferents activitats socioculturals i relacionades amb el medi ambient.
 
Les marxes ferroviàries a Alacant van sorgir amb l’objectiu d’homenatjar la figura dels peons de via, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantindre lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Aquests vigilants de les vies s’encarregaven de recórrer el traçat abans que circulara el primer tren del dia, per a alertar de roïnes cremades pels calius de carbó, caragols solts i altres desperfectes.
 
Tota la informació sobre com formalitzar la inscripció està disponible en la web www.mascarat.es

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...