Data
09 de July de 2011

L’Associació Mascarat organitza matí uneixi marxa entri Benidorm i Alacant al costat del traçat del TRAM


 
L’Associació Cultural Ferroviària Mascarat ha organitzat per a demà la I Mitja Marxa Ferroviària Benidorm-Alacant. Els participants recorreran els aproximadament 50 quilòmetres que separen ambdues ciutats per camins que discorren al costat del traçat del TRAM Metropolità d’Alacant i que permeten gaudir d’estupendes vistes de la costa alacantina.
 
Aquesta és la primera de les tres mitges marxes organitzades per Mascarat para aquest mes d’abril amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), i que serviran d’entrenament als participants per a preparar la XV Marxa Ferroviària Dénia-Alacant que aquest any se celebra del 13 al 14 de maig i que s’ha convertit en una cita tradicional per a retre homenatge als peons de via. Totes les caminatas tenen origen i destinació en alguna de les estacions del TRAM.
 
La marxa d’aquest dissabte parteix de l’estació de Benidorm i finalitza en l’estació de La Marina, a Alacant. El recorregut es farà sense cotxe de suport ni avituallamiento organitzat, és a dir, cada participant ha de dur la beguda i el menjar que consideri va a necessitar durant el camí.
 
Els organitzadors calculen que el traçat complet de la Mitja Marxa pot fer-se en unes 10 hores de caminata i que el terreny exigeix un nivell mig-alt de forma física als participants. Encara així, també existeix la possibilitat de començar el recorregut i retirar-se, quan les forces flaquegin en alguna de les estacions del TRAM per les quals passaran els caminantes.
 
En qualsevol cas, els organitzadors recomanen dur calçat còmode, preferiblement sabatilla de treking o d’esport, mitjons de recanvi, gorra per al sol i protecció, roba adequada i una mica de menjar per a reposar forces.
 
Sortida amb tren-TRAM des d’Estels
 
La sortida estarà prevista a les 8:30 hores, des de l’estació de Benidorm. Per a arribar fins a allí en TRAM cal agafar el tren-TRAM de la Línia 1 que surt d’Estels a les 7:11 h i passa pel Campello a les 7:39 i per Creueta a les 8:07 h.
 
La inscripció en aquesta mitja marxa és gratuïta per als socis de Mascarat i esportistes federats i té un cost de 3 euros per a la resta de participants.
 
A més de la I Mitja Marxa Benidorm-Alacant que se celebra el 9 d’abril, Mascarat ha organitzat per al pròxim 16 d’abril la II Mitja Marxa Altea-El Campello i per al 30 d’abril la III Mitja Marxa Dénia-Altea.
 
Totes elles serviran d’entrenament per a qui volen participar en la XVª edició de la Marxa Ferroviària Dénia-Alacant que planteja el repte de caminar 24 hores seguides per a cobrir la distància de 105 quilòmetres que separa les dues ciutats i que començarà el 13 de maig a la nit.
 
FGV col·labora amb aquestes activitats per a donar a conèixer els seus serveis i animar als alacantins a sumar-se al club de Gent Supertram, des del qual es convoquen diferents activitats socioculturals i relacionades amb el medi ambient.
 
Les marxes ferroviàries a Alacant van sorgir amb l’objectiu d’homenatjar la figura dels peons de via, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantenir lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Aquests vigilants de les vies s’encarregaven de recórrer el traçat abans que circulés el primer tren del dia, per a alertar de travesses cremades pels calius de carbó, cargols solts i altres desperfectes.
 
Tota la informació sobre com formalitzar la inscripció està disponible en la web www.mascarat.és

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...