Data
23 de November de 2017

L’energia produïda per les plaques solars del TRAM d’Alacant proveeix el consum elèctric del Taller d’El Campello

L’energia produïda anualment per les plaques fotovoltaiques instal•lades en la coberta dels tallers d’El Campello del TRAM d’Alacant permet l’autoabastiment del consum d’electricitat necessari per a realitzar les labors pròpies de la dita instal•lació, a més de deixar un important superàvit de kilowatios hora (kwh) que es poden utilitzar en altres dependències.

En concret, els 991.799 kwh obtinguts per mitjà de la instal•lació de plaques solars han sigut suficients per a cobrir les necessitats del taller d’El Campello, que en 2016 va necessitar 715.767 kwh per a dur a terme la seua activitat, existint un excés de producció xifrat en 276.032 kwh que s’han pogut emprar en el consum elèctric de les oficines de la Marina, que van ser de 314.784 kwh.

És a dir, només ha sigut necessària la contractació de 38.752 kwh (un 12,3% del total) per a abastir a les oficines, una vegada cobertes les necessitats del taller. Per tant, l’estalvi energètic en el taller, que lògicament té una equivalència econòmica, ha sigut del cent per cent i en les oficines del 87,7%.

L’energia solar fotovoltaica basa el seu funcionament a transformar l’energia del sol, inesgotable i neta, en energia elèctrica. La llum solar, en incidir en les cèl•lules dels panells de silici, es transforma en la dita energia. El corrent continu generat pels mòduls es transforma en corrent altern en l’inversor i el transformador eleva el voltatge fins al nivell de tensió de la xarxa elèctrica a què s’exporta.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), d’acord amb la seua Declaració de Sostenibilitat que fixa l’optimització dels consums energètics i el compromís d’emprar energia renovable per a disminuir les emissions contaminants a l’atmosfera, va acabar d’instal•lar el setembre de 2008 un total de 3.600 panells solars fotovoltaics en les cobertes dels tallers de l’empresa situats en El Campello, que es van connectar i van començar a produir energia en el mes d’octubre de fa dos anys.

La dita instal•lació es va realitzar sobre una superfície de 6.100 metres quadrats, que sumats als panells de les instal•lacions de FGV a València suposa la instal•lació més gran de plaques fotovoltaiques situades en cobertes industrials a la Comunitat Valenciana i una de les majors d’Espanya de caràcter públic.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...