Data
04 de August de 2011

Les estacions del TRAM d’Alacant es converteixen en punt de partida de diverses excursions per la província

ruta ferrandet 1

Les estacions del TRAM Metropolità d’Alacant s’han convertit en les últimes setmanes en punt de partida de diferents excursions per la província d’Alacant que permeten descobrir alguns dels seus racons més bonics sense necessitat d’utilitzar el transport particular.
 
Si a principis d’abril l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat va organitzar dues marxes amb sortida des de les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Benidorm i Altea, dissabte passat 30 d’abril, els senderistas es van donar cita a Dénia i el baixador de Ferrandet para completar dues rutes de diferent exigència física per les comarques de La Marina.
 
ruta ferrandet 2
 
La ruta de major nivell va ser la III Mitja Marxa Ferroviària Dénia-Altea en la qual els participants van recórrer els aproximadament 50 quilòmetres que separen ambdues ciutats per camins pròxims al traçat de la xarxa ferroviària.
 
Aquesta era la tercera de les mitges marxes de similars característiques i nivell d’exigència organitzades per Mascarat amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), i que han servit d’entrenament als participants per a preparar la XV Marxa Ferroviària Dénia-Alacant que aquest any se celebra del 13 al 14 de maig.
 
Les marxes ferroviàries a Alacant van sorgir amb l’objectiu d’homenatjar la figura dels peons de via, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantenir lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril.
 
A més, els senderistas que no tenien forma física suficient per a completar el 50 quilòmetres del recorregut tenien opció de començar la marxa i retirar-se, en alguna de les estacions del TRAM situades prop del trajecte com eren Gata -a 13 quilòmetres de l’inici- i Ferrandet –a 30 quilòmetres-.
 
Ruta per a nens per Altea
 
D’altra banda, també el dissabte Mascarat va organitzar una ruta senderista dirigida a persones amb un nivell mig-baix de forma física, apta fins i tot a nens de més de 10 anys acostumats a caminar, que va discórrer durant 15 quilòmetres entri Ferrandet i Pins per camins de muntanya.
 
La ruta va començar en el baixador de Ferrandet, emplaçat enmig de la muntanya al costat del pont del mateix nom i va continuar per una antiga pista que van utilitzar els agricultors i comerciants per a anar des de Pins –pedanía de Bernia- al mercat d’Altea.
 
En Pins els senderistas van reposar forces amb una paella abans d’iniciar el retorn per una senda oblidada que utilitzaven els vilatjans per a desplaçar-se a la pedanía de Lleus i des d’allí a Calp.
 
FGV col·labora amb aquestes activitats per a donar a conèixer els seus serveis i animar als alacantins a sumar-se al club de Gent Supertram, des del qual es convoquen diferents activitats socioculturals i relacionades amb el medi ambient. A tots els punts de sortida i retorn de les excursions es podia arribar fàcilment gràcies al TRAM.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...