Data
23 de February de 2011

Les plaques solars fotovoltaiques del TRAM han produït 888.640 kwh en el seu segon any de funcionament

 
 
La instal·lació de panells solars en les cobertes dels tallers del Campello de TRAM Metropolità d’Alacant ha permès la producció de 888.640 kilowatios hora (kwh) en el seu segon any de funcionament, el que equival a deixar d’emetre en els seus dotze mesos de servei, d’octubre de 2009 a setembre de 2010, 1.036,75 tones de CO2 a l’atmosfera.
 
L’energia solar fotovoltaica basa el seu funcionament a transformar l’energia del sol, inesgotable i neta, en energia elèctrica. La llum solar, a l’incidir en les cèl·lules dels panells de silici, es transforma en aquesta energia. El corrent continu generada pels mòduls es transforma en corrent altern en l’inversor i el transformador eleva el voltatge fins al nivell de tensió de la xarxa elèctrica a la qual s’exporta.
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, d’acord amb la seva Declaració de Sostenibilitat que fixa l’optimització dels consums energètics i el compromís d’emprar energia renovable per a disminuir les emissions contaminants a l’atmosfera, va acabar d’instal·lar al setembre de 2008 un total de 3.600 panells solars fotovoltaics en les cobertes dels tallers de l’empresa situats al Campello, que es van connectar i van començar a produir energia en el mes d’octubre de fa dos anys.
 
Aquesta instal·lació es va realitzar sobre una superfície de 6.100 metres quadrats, que sumats als panells de les instal·lacions de FGV a València suposa la major instal·lació de plaques fotovoltaiques situades en cobertes industrials a la Comunitat Valencianay uneixi de les majors d’Espanya de caràcter públic.
 
En el primer any de funcionament, les plaques solars del Campello van produir 741.909 kwh, és a dir, que en aquest segon any TRAM ha assolit generar 146.731 kwh més, el que suposa un increment de l’energia neta produïda del 19,77 per cent. La suma arribada equival al consum de prop de 300 habitatges.
 
Inversió rendible
 
L’actuació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, que al Campello va comportar una inversió de 3,2 milions d’euros, s’amortitzarà en una dècada quan la vida mitja dels panells és de 25 anys. Aquesta instal·lació fotovoltaica suposa per a FGV un estalvi anual de gairebé mig milió d’euros en la factura elèctrica, concretament 479.926.
 
En el primer any de funcionament, la instal·lació fotovoltaica del Campello va suposar un estalvi en la factura elèctrica de 364.704,92 euros. És a dir, en aquest segon any les plaques de FGV a Alacant han reportat un estalvi a l’empresa de 115.221,23 euros més, el que suposa un increment del 31,59 per cent.
 
Compromís amb el desenvolupament sostenible
 
FGV té un decidit compromís pel desenvolupament sostenible, que s’ha concretat en l’elaboració de diferents accions emmarcades en la Declaració de Sostenibilitat i en l’adhesió a la Carta de Sostenibilitat de la Unión Internacional de Transport Públic (UITP).
 
La pròpia activitat de FGV a Alacant suposa un estalvi anual en emissions de CO2 a l’atmosfera que supera ja les 8.000 tones a l’any.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...