Data
02 de July de 2011

Les veus del cor Contrapunctum traslladen als usuaris del TRAM d’Alacant al Renaixement i al Medievo

coro contrapunctum

 
Les veus del cor Contrapunctum van traslladar divendres passat als usuaris del TRAM Metropolità d’Alacant al Renaixement i l’Edat Mitjana. La formació va interpretar en l’estació de Mercat diverses peces d’un repertori eminentment renaixentista i en dos d’elles va estar acompanyada pel quartet de flautes de bec de la Societat Musical L´Harmonia.
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha organitzat aquesta representació en col·laboració amb aquesta entitat cultural alacantina dintre de les propostes de la seva programa Music TRAM amb el qual pretén dur la música i la cultura a les seves instal·lacions i fomentar l’ús d’aquest transport públic amb propostes d’oci obertes a tots els veïns.
 
Els usuaris del TRAM Metropolità d’Alacant van assistir gratuïtament a una actuació que pretén conjuminar la cultura amb un servei urbà i quotidià com el TRAM utilitzat cada dia per milers de ciutadans i que, per tant, és una estupenda plataforma per a qualsevol iniciativa artística.
 
Contrapunctum és un cor de càmera, creat en 2005 i compost per diversos professionals i afeccionats a la música amb l’esperit comú de reviure un repertori eminentment renaixentista, i fins i tot, en alguns casos, medieval. El cor, que imprimeix un caràcter historicista a les seves interpretacions, va néixer amb la intenció de fer gaudir a un públic, entès o no en la matèria, perquè aprengui a apreciar la qualitat de peces desconegudes i inusuals.
 
Música profana i religiosa
 
Entre el repertori de la formació, s’inclou tant música religiosa com profana de l’època, de compositors afamados menjo Josquin Donis Prez, Palestrina, menys coneguts com Mateo Fletxa o música profana anònima.
 
Per altre part, la col·laboració del TRAM i la Societat Musical L’Harmonia/ és ja habitual amb múltiples actuacions, audicions d’alumnes i professors i un multitudinari concert ofert en Nadal en l’estació d’Estels. Des que en l’any 2005 aquesta agrupació va irrompre en el panorama cultural d’Alacant s’ha convertit en un referent que, a pesar de la seva joventut, posseïx un curriculum replet de premis i reconeixements a la seva labor didàctica i divulgativa.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...