Data
09 de February de 2019

L’estació d’Altea del TRAM d’Alacant acull una representació artística per a reivindicar el Corredor Mediterrani

L’estació d’Altea del TRAM d’Alacant ha sigut escenari d’un dels actes programats dins de la Setmana del Corredor Mediterrani que organitza  la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori  i les cinc universitats públiques valencianes, amb la col·laboració d’altres entitats.

La intervenció artística representada a Altea ha sigut organitzada per la Facultat de Belles Arts d’Altea de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb la participació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).
 
A la representació ha assistit el secretari autonòmic de la Conselleria, Lluís Ferrando, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, el Vicedegà de la Facultat de Belles Arts, Ivan Albalate, i l’artista que ha dissenyat esta proposta Isidro López-Aparicio Pérez, junt amb els alumnes que han col·laborat amb esta iniciativa.
 
Ferrando ha destacat que “gràcies a esta intervenció artística realitzada a Altea s’ha aconseguit escenificar, a través de l’art i les emocions, la necessitat de comptar amb grans infraestructures que permeten connectar la societat i l’economia valenciana amb tota Europa”. 
 
Accions reivindicatives
 
Les activitats dedicades al Corredor Mediterrani s’han organitzat coincidint amb el centenari  de la publicació per part d’Ignasi Vilallonga, una de les grans figures de l’economia valenciana, del text titulat ‘Socialisme i Regionalisme’, que arreplega la frase tan associada a l’avantguarda reivindicativa d’esta infraestructura: ‘estratègicament correrà un ferrocarril prop del litoral mediterrani i València tindrà comerç de tràfic de Catalunya i França, amb la part oriental d’Andalusia i Múrcia’. 
 
Els diferents actes programats del 5 a l’11 de novembre tenen com a objectiu continuar reivindicant i conscienciant a tota la societat de la necessitat i importància d’esta infraestructura estratègica. 
 
Per a aconseguir la màxima visibilitat d’esta reivindicació, s’han programat al llarg d’esta setmana una sèrie d’actes que impliquen la participació activa i passiva de diferents agents socials a través d’exposicions, un concert, conferències, taules redones, un cicle de cine o intervencions del territori com la que s’ha realitzat a Altea.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...