Data
18 de January de 2024

L’estació de Luceros de TRAM d’Alacant romandrà tancada al públic del 22 de gener al 21 de febrer per les obres de la nova fuita ferroviària

  • La instal·lació del nou desviament permetrà millorar les condicions de maniobra i circulació dels trens i tramvies
  • Durant estes setmanes tots els trens i tramvies de les Línies 1, 2, 3 i 4 tindran el seu inici i final en l’estació de Mercat

L’estació de Luceros de TRAM d’Alacant romandrà tancada al públic del 22 de gener al 21 de febrer, a conseqüència de les obres d’instal·lació de la nova fuita ferroviària (unió de dos desviaments) que es realitzarà en el túnel de l’estació.

Esta actuació està pressupostada en 1,6 milions d’euros, IVA inclòs, i permetrà millorar la capacitat de maniobra i circulació dels trens i tramvies que circulen pel traçat subterrani i que tindrà un cost de 1,6 milions d’euros, IVA inclòs.

Durant estes setmanes, les Línies 1 (Luceros -Benidorm), 2 (Luceros -Sant Vicent del Raspeig), 3 (Luceros -El Campello) i 4 (Luceros -Plaza La Corunya) tindran el seu origen i destinació en l’estació de Mercat.

El tancament temporal de Luceros implica al seu torn algunes xicotetes alteracions respecte als horaris habituals. Per a més informació, els usuaris poden consultar en les estacions i parades de TRAM d’Alacant, en la pàgina web www.tramalacant.es i app oficial.

Durant el tancament de Luceros, el Punt del Client, situat en esta estació, continuarà funcionant en el seu horari habitual i de manera parelel·la en l’estació de Mercat s’ha previst reforçar el personal d’atenció al client per a facilitar l’accés i eixida de viatgers.

Treballs previstos

Actualment, l’estació de Luceros disposa de tan sols dues vies en servici, sent totes dues necessàries per a complir amb les freqüències establides, encara que únicament la via 1 està condicionada per a l’eixida de vehicles, quedant l’altra per a l’execució de maniobres.

Juntament amb la millora de la capacitat de maniobra en el tram subterrani pel qual circulen les Línies 1, 2, 3 i 4 de TRAM d’Alacant, esta intervenció afavorix la regularitat del servici, ja que es reduïxen els efectes de possibles incidències sobre el conjunt de trens i tramvies en circulació.

Les obres també afecten la superestructura de via, al drenatge de la plataforma, catenària i al sistema de ventilació del túnel existent entre Luceros i Mercat.

A més d’eixes actuacions, es realitzaran una altra sèrie de treballs que afecten els enclavaments, agulles i modificacions sobre els sistemes de senyalització, comunicacions i seguretat ja instal·lats.

Notícies relacionades

08 - 04 - 2024

TRAM d’Alacant va arreplegar 2.559 objectes perduts en 2023

Els usuaris perden una mitjana de 7 articles dia, sobretot carteres, moneders, motxilles, DNI, passaports i claus El protocol d'actuació...
12 - 01 - 2024

TRAM d’Alacant modifica el dissabte 13 el servici entre Altea i Calp per proves tècniques en els viaductes del Algar i Mascarat

El trajecte des d'Altea fins a Calp, passant per Garganes, es realitzarà el dissabte amb autobús entre les dues estacions...
07 - 01 - 2024

TRAM d’Alacant va posar en servici 164.464 trens i tramvies durant 2023

Les unitats d'FGV a Alacant van recórrer 3.072.589 quilòmetres per les sis línies en servici El transport ferroviari i tramviari...