Data
22 de January de 2010

L’estació de MARQ del TRAM augmenta un 50,8% la seua xifra de viatgers durant l’exposició del “Discòbol”

 

L’estació subterrània de MARQ del TRAM d’Alacant, ha registrat un increment d’usuaris del 50,8% durant els sis mesos que ha durat l’exposició del “Discòbol” de Tafaner que ha albergat el Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ).

De fet, l’estació de MARQ ha comptabilitzat una mitjana de 23.558 viatgers mensuals durant els sis mesos que ha estat exposada la mostra, la qual cosa representa al voltant de 8.000 viatgers més que en els mesos anteriors, quan es va registrar una mitja mensual de 15.620 usuaris.

 

Esta circumstància ha fet que el baixador de MARQ haja passat a ocupar durant este període de temps la segona posició quant a estacions més transitades, arrabassant el posat a l’estació de Benidorm, fins llavors la segona amb més circulació de passatgers.

 

Així, des del dia de la inauguració de l’exposició “La bellesa del cos. Art i pensament en la Grècia Antiga”, el passat 2 d’abril, i fins a la seua clausura dimarts passat 13 d’octubre, 150.000 passatgers han passat per la parada del MARQ.

 

Especialment significativa ha sigut la xifra de viatgers del passat mes d’agost, quan més passatgers van transitar per dita parada, 30.284, seguit del mes de juliol, amb 29.618 usuaris.

 

Sens dubte, l’exposició que alberga el “Discòbol” de Tafaner ha sigut un revulsiu per a esta estació, ubicada a escassos 50 metres del centre museístic que alberga la mostra, la qual cosa ha convertit al TRAM d’Alacant en un mitjà de transport atractiu per a locals i turistes a l’hora de conéixer l’exposició no sols per la seua proximitat, sinó també per la seua comoditat, seguretat, rapidesa i sostenibilitat.

 

Entrades combinades al Museu

 

A totes estes característiques s’ha sumat l’avantatge per als usuaris de poder adquirir, en qualsevol de les estacions del TRAM, entrades combinades per a accedir a les instal·lacions del MARQ, l’Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises (tres instal·lacions culturals de gran importància arqueològica), en virtut d’un acord aconseguit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) – TRAM i la Fundació de la Comunitat Valenciana MARQ.

 

En funció d’este conveni, FGV emet en totes les seues estacions bitllets de transport conjuntament amb entrades combinades de MARQ. Estes entrades combinades per a visitar les tres instal·lacions culturals es venen a 4 euros, preu a què se suma 1 euro del transporta per a aquells usuaris de la zona TAM (des d’Alacant fins al Campello). Esta opció permet tres desplaçaments en la dita zona, vàlid durant un mes des de la data de la seua adquisició.

 

Per als viatgers fora de la zona TAM (des del Campello fins a Dénia), al preu de l’entrada combinada se suma el preu del bitllet. En este cas, FGV entrega addicionalment dos bitllets vàlids per a la zona TAM, a fi de possibilitar els desplaçaments entre les distintes instal·lacions del MARQ.

 

 

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...