Data
25 de August de 2010

L’estació de Mercat del TRAM d’Alacant exhibeix una mostra pictòrica i fotogràfica de treballadors de FGV

 exposición trabajadores de FGV
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) exhibeix fins al pròxim 27 de maig en l’estació de Mercat de la xarxa de TRAM Metropolità d’Alacant una exposició de fotografies i pintures realitzades per treballadors de l’empresa.
 
 
 
Es tracta d’aproximadament mig centenar de treballs presentats a la V edició del Concurs de Fotografia i Pintura per a empleats de FGV, convocat el passat any per a promoure la creativitat del personal de l’empresa.
 
 
Fins a finals de maig, tots els usuaris d’aquesta estació subterrània de la xarxa de FGV a Alacant podran contemplar, durant les hores que romanen obertes les instal·lacions, les imatges i quadres realitzats pels treballadors de Metre València i TRAM.
 
 
Les obres exposades en l’estació són d’una gran qualitat creativa a pesar que els autors són només aficionats a l’art. Les imatges mostren paisatges urbans i naturals, grans panoràmiques i petits detalls, així com tot tipus d’éssers vius que protagonitzen escenes quotidianes o instants més solemnes de la vida.
 
 
A més, l’exposició també exhibeix diversos quadres realitzats pels treballadors amb diferents estils. El denominador comú de tots els treballs és la necessitat de qui els van crear per trobar en l’art una via d’escapi per a plasmar la seva creativitat.
 
 
Un espai obert al públic 18 hores
 
 
L’espai expositiu de l’estació de Mercat del TRAM és el qual més hores està obert al públic en la ciutat d’Alacant. Les mostres que se situen aquí poden visitar-se tots els dies entre les 5:44 i les 23:18 hores, mentre roman oberta l’estació.
 
 
En total, les exposicions que alberga aquest espai romanen gairebé 18 hores obertes al públic cada dia i són contemplades pels més de 2.500 usuaris que utilitzen diàriament aquesta estació. Per això, TRAM vol potenciar els usos culturals d’aquestes instal·lacions.
 
 
L’estació de Mercat és un espai privilegiat pel qual aquest any han passat mostres com “Noctàmbuls. Fotografia Nocturna”, una exposició de diferents artistes per a mostrar les possibilitats de la fotografia nocturna de llarga exposició o, més recentment, la mostra de Creu Vermella “Protegeix el seu mitjà de vida, no explotis el medi ambient”, pensada per a sensibilitzar a la població sobre la importància de la sostenibilitat ambiental com forma d’eradicar la pobresa en el món.
 
 
FGV ha buscat altres usos culturals per a aquest espai com, per exemple, l’organització d’un concert de jazz ofert per la Big Band del Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant.
 
 
Des de fa alguns mesos FGV vol impulsar l’organització de diferents activitats lúdic-culturals i de participació ciutadana, procurant que tinguin una relació amb els seus serveis o la seva filosofia. L’empresa pretén animar a tots els ciutadans que participin en aquestes iniciatives, que entrin en el club de Gent Supertram i es converteixin en fidels usuaris d’aquest mitjà de transport modern, ecològic i sostenible.
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...