Data
22 de March de 2011

L’estació d’Estels del TRAM complix mig any i se situa com la més transitada de FGV a Alacant

L’estació d’Estels de TRAM Metropolità d’Alacant va complir el dissabte 18 de desembre mig any en funcionament, un temps en el qual ja ha destacat com la preferida dels usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la província.
 
Des que el passat 18 de juny de 2009 aquestes instal·lacions subterrànies van ser inaugurades pel president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, aproximadament 435.000 clients s’han pujat al TRAM en aquesta estació.
 
La xifra diària de trànsit és fins i tot major, ja que a tots aquests usuaris que entren al TRAM cal sumar els quals arriben al centre d’Alacant en els tramvies o trens-TRAM. Estels registra en aquest sentit prop de 4.700 trànsits diaris.
 
En aquests sis primers mesos de servei, aquesta desocupada ha desbancat a Mercat com la més transitada de la xarxa de FGV a Alacant.
 
Des de la seva inauguració, Estels s’ha convertit en la capçalera de les tres línies electrificades del TRAM: la Línia 1, que arriba fins a Benidorm, la Línia 3, que va fins al Campello/Venda Lanuza i la Línia 4, que recorre la Platja de San Juan.
 
Així mateix, Estels s’ha convertit en un punt d’enllaç dels viatgers que parteixen o arriben a la propera estació de tren de Adif, que dista pocs metres de les noves instal·lacions del TRAM.
 
Una estació emblemàtica
 
L’Estació d’Estels té una superfície construïda de 2.200 m2, repartits en dos nivells sota superfície – vestíbul i andanes-. Està soterrada a una profunditat d’uns 18 metres i és totalment accessible.
 
Les instal·lacions tenen cinc accessos: per les avingudes Alfonso X el Savi i Estació, pels passejos de General Marvá i Federico Soto, i des de la pròpia Plaça d’Estels, a través d’una ascensor que facilita l’entrada a persones amb mobilitat reduïda.
 
L’estació té una única andana central al que arriben els trens de les tres línies que confluïxen en aquesta desocupada. En el distribuïdor d’entrada on se situen les taquilles, un gran pati anglès amb lucernario deixa passar al vestíbul la llum del sol i permet la visió de la font.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...