Data
19 de September de 2015

Luceros ha registrat més de 12,25 milions de moviments en els seus cinc anys de servici

L’estació de Luceros de TRAM Metropolità d’Alacant complix hui cinc anys en funcionament, ja que es va inaugurar el 18 de juny del 2010, un temps en què ha despuntat com la preferida dels usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la província, alhora que s’ha convertit en la instal•lació més visitada pels passatgers.

En estos cinc anys de funcionament, 6.135.283 viatgers han realitzat la seua validació en Luceros per a entrar en la xarxa del TRAM, però han sigut més de dotze milions dos-cents cinquanta mil, els han passat per la instal•lació si sumem a les dites entrades el trànsit total d’usuaris que arriben al centre d’Alacant en algun dels trenes-TRAM o tramvies de FGV. Cal recordar que l’estació està situada en el subsòl de la plaça Luceros, en la confluència de les quatre artèries principals de la capital: Alfons X El savi, avinguda de l’estació, General Marvá i passeig del Soto.

En estos cinc anys de servici, Luceros ha desbancat a Mercat com a estació més transitada de la xarxa de FGV a Alacant, confirmant la necessitat i encert de prolongar la xarxa metropolitana fins al cor de la ciutat. La nova estació ha tingut en el seu quint any una afluència mitjana de 11.478 passatgers cada dia, entre els que entren i els que ixen.

Des de la seua inauguració, Luceros s’ha convertit en la capçalera de les quatre línies electrificades del TRAM: la Línia 1, que arriba fins Benidorm, la línia 2, que arriba fins Sant Vicent del Raspeig, la Línia 3, que va fins al Campello i la Línia 4, que recorre la platja de Sant Joan.

D’altra banda, l’estació de Luceros s’ha erigit com un punt de trobada social, cultural i de negoci important, a l’acollir distints rastres i mostres solidàries, donacions de sang, exposicions artístiques i de ciència, concerts de distints cors, mercats artesanals, presentacions de revistes, entrega de diversos premis i un llarg etcètera.

Una estació emblemàtica

L’estació de Luceros té una superfície construïda de 2.200 metres quadrats, repartits en dos nivells baix superfície -vestíbul i andanes-. Està soterrada a una profunditat de 18 metres i és totalment accessible. Les instal•lacions tenen cinc accessos: per les esmentades avingudes Alfons X el Savi i estació, pels passejos de General Marvá i Federico Soto, i des de la pròpia Plaça de Luceros, a través d’una ascensor que facilita l’entrada a persones amb mobilitat reduïda.

L’estació té un única andana central a què arriben els trens de les tres línies que confluïxen en esta parada. En el distribuïdor d’entrada on s’ubiquen les taquilles, un gran pati anglés amb lluerna deixa passar al vestíbul la llum del sol i permet la visió de la font.

La construcció de les instal•lacions metropolitanes de Luceros, a més de suposar una de les majors obres d’enginyeria de la ciutat d’Alacant i una important millora en la xarxa de transports urbans i interurbans, ha suposat la regeneració de l’emblemàtica plaça que dóna nom a l’estació.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...