Data
07 de July de 2010

Más de 235.000 joves i escolars es beneficien cada any dels descomptes aplicats en el TRAM d’Alacant

 
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) transporta cada any a més de 235.000 escolars i joves en la xarxa del TRAM d’Alacant que es beneficien d’alguna de les tarifes especials dirigides a aquest públic. En concret, durant el passat any, 235.406 passatgers de FGV, el 5 per cent dels usuaris, van viatjar amb un títol de transport amb la tarifa reduïda que s’aplica a aquests col·lectius.
 
Actualment, existeixen tres modalitats personals i intransferibles de targetes per a joves viatgers de la xarxa de FGV en la província d’Alacant. El primer, és el Bono Jove, vàlid per a la zona TAM de transport combinat de tramvia i autobús i que per 16,80 euros permet realitzar 30 desplaçaments per la comarca de L´Alacantí.
 
TRAM va registrar el passat any 136.080 viatgers subjectes a aquesta tarifa. Per a ser titular d’aquesta targeta és imprescindible ésser menor de 30 anys i estar en possessió del Carnet Jove de la Generalitat Valenciana. El Bono Jove s’expedeix per l’oficina del TAM (Rambla Méndez Núñez, escaira Av. Jaime II a Alacant). Amb aquest títol, cada viatge surt a 0’56 euros, menys de la meitat que un bitllet senzill de TRAM en aquesta zona, que té un preu de 1,20 euros.
 
 
A més del Bono Jove de transport combinat, FGV té altres dues targetes exclusives per al seu ús en la xarxa ferroviària a les quals poden tenir accés els menors de 30 anys que tinguin el Carnet Jove. Es tracta del Bo 30 Jove, que en 2009 va ser utilitzat per 52.860 usuaris, i el Bo T.A.T. Jove, utilitzat per 2.725 persones l’any passat.
 
Els titulars del Bo 30 Jove poden realitzar 30 viatges per una o diverses zones de la xarxa de FGV d’Alacant amb una tarifa un 25 per cent més barata que la normal aplicada a bons de similars condicions. Per exemple, amb el Bo 30 Jove, cada viatge en TRAM dintre d’una mateixa zona costa 0’45 euros, 70 cèntims menys que un bitllet ordinari sense descomptes.
 
Per la seva banda, els titulars del Bo T.A.T. Jove poden realitzar un nombre il·limitat de viatges en el període d’un mes hàbil a partir de la primera cancel·lació realitzada amb aquesta targeta, per una o diverses zones de la xarxa de FGV a Alacant i també beneficiar-se d’un 25 per cent de descompte respecte a la tarifa normal aplicada als bons de similars condicions.
 
Bo Escolar TAM
 
D’altra banda, els escolars de fins a 16 anys que es desplacen per la zona A poden fer-lo amb un Bo Escolar TAM, vàlid tant per a tramvia com per als autobusos de la zona de L´Alacantí. El passat any 43.741 escolars van utilitzar aquest títol de transport integrat que permet realitzar 30 trajectes per 14’7 euros. Cada viatge costa 0´49 euros, un 60 per cent menys que un bitllet senzill d’autobús (1,20 euros). Aquesta targeta també es compra en l’oficina del TAM.
 
Tots aquests títols de transport són personals i intransferibles i es poden recarregar tant en les màquines automàtiques de les estacions com en els trens. L’accés a qualsevol d’aquests descomptes per part dels passatgers de FGV és senzill i, tant els beneficis per al viatger, com els requisits que aquest ha de complir per a gaudir de les tarifes especials estan clarament exposats en les estacions, baixadors, trens i web del TRAM per al coneixement de tots els usuaris.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...