Data
29 de July de 2011

Mascarat organitza el dissabte dues rutes que parteixen d’estacions del TRAM per a descobrir la província d’Alacant


 
L’Associació Cultural Ferroviària Mascarat ha organitzat per a aquest dissabte dues rutes de senderisme de diferent nivell que tenen com origen i destinació estacions del TRAM Metropolità d’Alacant.
 
La primera de les propostes i de major exigència física és la III Mitja Marxa Ferroviària Dénia-Altea en la qual els participants recorreran els aproximadament 50 quilòmetres que separen ambdues ciutats per camins que discorren al costat del traçat de la xarxa ferroviària i que permeten gaudir d’estupendes vistes de la costa alacantina.
 
Aquesta és la tercera de les tres mitges marxes de similars característiques i nivell d’exigència organitzades per Mascarat aquest mes d’abril amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), i que serviran d’entrenament als participants per a preparar la XV Marxa Ferroviària Dénia-Alacant que aquest any se celebra del 13 al 14 de maig.
 
Les marxes ferroviàries a Alacant van sorgir amb l’objectiu d’homenatjar la figura dels peons de via, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantenir lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril.
 
El recorregut entre Dénia i Altea es farà sense cotxe de suport ni avituallamiento organitzat, és a dir, cada participant ha de dur la beguda i el menjar que consideri va a necessitar durant el camí. Els organitzadors calculen que el traçat complet de la Mitja Marxa pot fer-se en unes 10 hores de caminata i que el terreny exigeix un nivell mig-alt de forma física als participants.
 
Encara així, també existeix la possibilitat de començar el recorregut i retirar-se, en alguna de les estacions del TRAM per les quals passaran els caminantes. Les dues desocupades que els senderistas trobaran durant el recorregut i que permeten abandonar la marxa sense concloure tot el trajecte són Gata -a 13 quilòmetres de l’inici- i Ferrandet –a 30 quilòmetres-.
 
La sortida de Dénia està prevista a les 8:50 hores. Per a arribar fins a allí en TRAM cal agafar el tren-TRAM de la Línia 1 que surt d’Estels a les 6:11 h i passa pel Campello a les 6:39 h i per Creueta a les 7:07 h. Després, caldrà prendre el tren de la Línia 9 que surt de Benidorm a les 7:36 h i arriba A Altea a les 7:50 hores.
 
La inscripció en aquesta mitja marxa és gratuïta per als socis de Mascarat i esportistes federats i té un cost de 3 euros per a la resta de participants.
 
Ruta per a nens per Altea
 
D’altra banda, el mateix dissabte Mascarat ha organitzat una ruta senderista dirigida a persones amb un nivell mig-baix de forma física, fins i tot a nens de més de 10 anys, acostumats a caminar, que discorrerà durant 15 quilòmetres entri Ferrandet i Pins.
 
La ruta començarà a les 9,15 hores en el baixador de Ferrandet, emplaçat enmig de la muntanya al costat del pont del mateix nom; continua per una antiga pista que van utilitzar els agricultors i comerciants per a anar des de Pins –pedanía de Bernia- al mercat d’Altea. En Pins està programada un menjar per als senderistas abans d’iniciar el retorn per una senda oblidada que utilitzaven els vilatjans per a desplaçar-se a la pedanía de Lleus i des d’allí a Calp. El preu d’inscripció en aquesta activitat és de 12 euros per a socis de Mascarat i 16 euros per als no socis, i inclou el menjar.
 
Per a arribar a l’hora prevista de sortida a Ferrandet cal agafar la L1 que surt d’Estels a les 7:11 hores i a Benidorm fer trasbordo a la L9 que surt a les 8:36 hores i arriba al baixador en el qual dóna començament la ruta a les 9:15 h.
 
FGV col·labora amb aquestes activitats per a donar a conèixer els seus serveis i animar als alacantins a sumar-se al club de Gent Supertram, des del qual es convoquen diferents activitats socioculturals i relacionades amb el medi ambient.
 
Tota la informació sobre com formalitzar la inscripció està disponible en la web www.mascarat.és i informació d’horaris en el telèfon d’informació al client del TRAM 900 72 04 72 i la seva web www.fgvalicante.com

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...