Data
06 de May de 2012

Mascarat organitza este cap de setmana la XVI Marxa Ferroviària entre Dénia i Alacant junt amb les vies del TRAM

 

L’Associació Cultural Ferroviària Mascarat organitza este cap de setmana la XVI Marxa Ferroviària entre Dénia i Alacant en els que centenars de participants recorreran a peu els 105 quilòmetres que separen les estacions del TRAM Metropolità d’Alacant de Dénia i de la Marina, en la capital alacantina.

La marxa començarà el divendres 4 de maig, cap a les 22:00 hores, en les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) de Dénia i conclourà aproximadament 24 hores més tard en les dependències de la Marina, seu emblemàtica de l’empresa en la capital alacantina. Els organitzadors fan coincidir la prova a fi de setmana de lluna plena.
 
Els senderistes caminaran durant bona part del recorregut per camins que discorren junt amb el traçat de la xarxa ferroviària i que permeten disfrutar de magnífiques vistes de la costa i la muntanya alacantina.
 
Els organitzadors busquen amb això homenatjar la figura dels peons de via, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantindre lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Estos vigilants de les vies recorrien el traçat abans que circulara el primer tren del dia per a comprovar que estigueren en bon estat.
 
Els participants en esta marxa no competitiva han de tindre un nivell mig-alt de forma física sobretot per la distància han de recórrer. En tot cas, el grup estarà acompanyat per un vehicle de suport i avituallament per a portar els embalums i arreplegar als que no puguen continuar la marxa.
 
A més, en el camí es realitzaran diferents parades per a reposar forces, descansar uns minuts o, rebre un massatge que ajude a desentumir els músculs. Encara així, també hi ha la possibilitat de començar el recorregut i retirar-se, en alguna de les estacions del TRAM per les quals passaran els caminants quan es reprenga el servici regular, a partir de les 6:00 del matí.
 
Els participants inscrits en la marxa poden arribar a Dénia en TRAM amb els trens següents: Esbossa 1, eixida d’Estels a les 19:38 h i enllaç amb la Línia 9 a Benidorm a les 20:23h.
 
La meta s’ubicarà en l’estació de la Marina on tots els participants podran disfrutar d’una merescuda berenar.
 
Tota la informació sobre com formalitzar la inscripció està disponible en la web www.mascarat.S’i informació d’horaris en el telèfon d’informació al client del TRAM 900 72 04 72 i el seu web www.fgvalicante.Com

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...