Data
06 de November de 2013

Més de 11.500 usuaris de l’AU han viatjat al juny i juliol amb el TRAM fins a Benidorm gràcies a l’acord entre RENFE i FGV

Un total de 11.612 viatgers procedents de l’AU Madrid-Alacant han utilitzat, des que es va iniciar el servei comercial de l’alta velocitat el 18 de juny, els serveis del TRAM Metropolità d’Alacant que comuniquen la capital provincial des de l’estació d’Estels fins a Benidorm. L’acord aconseguit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i RENFE permet que els viatgers dels trens d’alta velocitat puguen utilitzar de manera gratuïta els serveis de tren-TRAM i tramvia.

Durant els dies del mes de juny que l’AU va estar en funcionament, els serveis del TRAM d’Alacant van ser utilitzats per 2.453 usuaris, mentres que al juliol, els desplaçaments realitzats van augmentar fins als 9.159. Aquestes dades suposen que diàriament 264 clients han utilitzat els trens que enllacen Estels i Benidorm.

El dia de major afluència durant el mes de juny va ser el 24, la nit de Sant Joan, amb 333 viatgers, mentres que la jornada de major mobilitat al juliol va ser la 29, coincidint amb la celebració del festival musical Low Cost Benidorm, amb 538 passatgers.

L’objectiu d’aquest acord és facilitar l’enllaç entre els mitjans de transport que oferix RENFE i el TRAM perquè els viatgers de l’AU puguen arribar al seu destí combinant ambdós serveis de transport, igual que amb Proximitats. Els títols que habiliten el viatger per a la utilització del servei combinat són els actuals de RENFE, per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani.

Per a la prestació del servei combinat, FGV ha instal•lat màquines d’autovenda i canceladoras en les estacions del TRAM que permeten l’emissió i cancel•lació del títol de viatge, bé mitjançant la lectura del codi de barres del títol de transport emés per RENFE.

Connexió amb Benidorm cada 30 minuts

L’estació d’Estels del TRAM d’Alacant està situada a uns 300 metres de l’estació de l’AU. El temps de trajecte és d’1 hora i 12 minuts. La connexió ferroviària entre Estels i Benidorm compta amb una freqüència de pas d’un tren cada 30 minuts, des de les 5:41 hores i les 22:11 hores.

Entre Alacant i Benidorm el TRAM compta amb 28 parades o possibles destins per als viatgers de l’AU, mentres que la connexió amb platja de Sant Joan a través de Línia 4 amb 16 parades.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...