Data
03 de January de 2010

Més de 5.500 viatgers prescindixen cada dia del seu cotxe particular i trien el TRAM per a desplaçar-se per Alacant

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) – TRAM Metropolità d’Alacant transporta cada dia a més de 5.500 viatgers que, a pesar de tindre cotxe, preferixen utilitzar este servici públic de transport en els seus desplaçaments. Segons l’Índex de Satisfacció del Client (ISC) 2009, el 42,4% dels usuaris de la xarxa de FGV en la província són “no obligats”, és a dir, tenen automòbil propi i, encara així, opten per pujar-se al tren o tramvia.
FGV ha transportat enguany una mitjana de 400.000 viatgers al mes en les quatre línies que actualment té en funcionament. L’extrapolació de les dades de l’ISC revela que aproximadament 230.000 d’estos usuaris no disposen de vehicle per a realitzar els trajectes que fan amb tramvia, mentres que 170.000 sí que tenen cotxe però prescindixen d’ell davant dels avantatges que facilita el TRAM.
Els tècnics de FGV calculen que en la província d’Alacant esta xarxa de transport evita l’emissió de 20,8 tones de CO2 a l’atmosfera cada dia, 7.600 tones a l’any. Els informes del sector indiquen que els vehicles consumixen més d’un 50 per cent d’energia enfront dels trens i produïxen unes nou vegades més quantitat d’emissions de CO2 que els metres o tramvies per passatger i quilòmetre.
En l’esmentat informe de l’Índex de Satisfacció al Client d’enguany, els alacantins exalçaven en un 95,3 per cent dels casos la seguretat en el trajecte del TRAM i en un 93,3 per cent el compromís de FGV a Alacant amb el medi ambient.
La Conselleria d’Infraestructures i Transport té un decidit compromís pel desenrotllament sostenible, que s’ha concretat en l’elaboració de distintes accions emmarcades en la Declaració de Sostenibilitat i en l’adhesió a la Carta de Sostenibilitat de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP). Esta responsabilitat es materialitza en la reducció d’emissions de CO2, l’aposta per les energies renovables i l’estalvi elèctric buscat a través de la renovació de la flota de trens.
 
 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...