Data
21 de August de 2011

Més d’un milió i mig de viatgers han passat per l’estació d’Estels en el seu primer any de funcionament

L’estació d’Estels de TRAM Metropolità d’Alacant complix hui un any en funcionament, un temps en què ja ha despuntat com la preferida dels usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la província.

En els últims dotze mesos, més d’un milió i mig de viatgers han passat per esta estació ubicada en el cor de la ciutat, en la confluència de les quatre artèries principals de la capital alacantina: Alfons X El savi, Av. De l’estació, General Marvá i passeig del Soto.

El trànsit total d’usuaris que arriben al centre d’Alacant en algun dels trenes-TRAM o tramvies que tenen esta estació com a capçalera o que utilitzen Estels per a entrar a la xarxa supera els 1.600.000.

En enguany de servici, Estels ha desbancat a Mercat com a estació més transitada de la xarxa de FGV a Alacant, confirmand la necessitat i encert de prolongar la xarxa metropolitana fins al cor de la ciutat. La nova estació té una afluència mitjana de 4.500 passatgers cada dia, entre els que baixen i els que pugen.

Des de la seua inauguració, Estels s’ha convertit en la capçalera de les tres línies electrificades del TRAM: la Línia 1, que arriba fins Benidorm, la Línia 3, que va fins al Campello/Venda Lanuza i la Línia 4, que recorre la platja de Sant Joan.

Així mateix, Estels s’ha convertit en un punt d’enllaç dels viatgers que partixen o arriben a la pròxima estació de tren d’Adif, que dista pocs metres de les noves instal·lacions del TRAM o un enllaç fàcil per a agafar l’autobús que porta a l’aeroport d’El Altet.

Una estació emblemàtica
L’estació d’Estels té una superfície construïda de 2.200 metres quadrats, repartits en dos nivells baix superfície -vestíbul i andanes-. Està soterrada a una profunditat de 18 metres i és totalment accessible.

Les instal·lacions tenen cinc accessos: per les esmentades avingudes Alfons X el Savi i estació, pels passejos de General Marvá i Federico Soto, i des de la pròpia Plaça d’Estels, a través d’una ascensor que facilita l’entrada a persones amb mobilitat reduïda.

L’estació té un única andana central a què arriben els trens de les tres línies que confluïxen en esta parada. En el distribuïdor d’entrada on s’ubiquen les taquilles, un gran pati anglés amb lucernario deixa passar al vestíbul la llum del sol i permet la visió de la font.

La construcció de les instal·lacions metropolitanes d’Estels, a més de suposar una de les majors obres d’enginyeria de la ciutat d’Alacant i una important millora en la xarxa de transports urbans i interurbans, ha suposat la regeneració de l’emblemàtica plaça que dóna nom a l’estació. El GTP ha acabat recentment este projecte que ha renovat voreres, mobiliari i jardineria del lloc.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...