Data
03 de February de 2012

Metrovalencia i TRAM d’Alacant exposen microrrelatos creats pels seus treballadors en trens i tranvies

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) exposa en les unitats de trens i tranvies de Metrovalencia i el TRAM Metropolità d`Alacant els microrrelatos inclosos en el llibre “Ficcions i Records”, elaborat amb escrits dels propis treballadors de l’empresa.
 
 “Ficcions i Records” és el resultat del concurs literari que va organitzar per quarta vegada consecutiva FGV el passat any 2010 per als seus propis empleats. En l’última edició es van presentar 15 relats curts de tema lliure, 16 microrrelatos i 12 anècdotes ferroviàries.
 
L’exposició de microrrelatos en els trens i tramvies pretén entretindre els usuaris durant els seus desplaçaments diaris, al mateix temps que dóna a conéixer les obres del personal de FGV. Breus històries que, sense cap dubte, aconseguiran sorprendre i fer somriure a molts dels seus lectors, ja que acaben identificant-se vegades algunes ocasions amb el propi escrit.
 
Entre els relats, exposats en vinils adherits en les parets de les unitats, es troba el de Juan Felipe Gomis Aguirre amb la seua obra “Units per l’adagietto”, guanyador de l’esmentat concurs literari de FGV.
 
A més, es poden llegir “El meu nom és?”, d’Esther Pardo Pardo; “Què tindrà!”, de Víctor López d’Oliva;; “Maternitat”, Isabel Cayuela Pérez; “En la foscor”, de Jose Luis Aparicio Bonet i “T’odie, amor meu”, Bárbara Montañez Girbés.
 
Responsabilitat Social Corportativa
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), conscient de l’important de generar un sentiment de pertinença entre els seus treballadors com a fórmula que garantisca un clima laboral de confiança i compromís, promou el vessant interna de la seua Responsabilitat Social Corporativa (RSC) per a gestionar de manera social, sostenible, ètica, humanista i solidària els Recursos Humans de l’empresa; i com a instrument que, a través de diferents mesures -socials, mediambientals i participatives-, puga afavorir un coneixement profund de FGV, fomentar valors compartits per tota l’organització i, en conseqüència, generar un teixit social consistent que cohesione als seus treballadors com a part d’un mateix tot.
 
El concurs literari forma part d’estes actuacions a escometre des d’eixa nova dimensió empresarial que constituïx la Responsabilitat Social Corporativa de FGV, en el seu vessant dirigit cap a l’interior de la pròpia empresa, en la que s’entén que promoure activitats culturals que puguen ser de l’interés dels treballadors, a més d’afavorir el seu creixement intel·lectual i humà, té el valor afegit de facilitar les relacions personals i fomentar la cohesió del grup.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...