Data
20 de December de 2014

Metrovalencia i TRAM d’Alacant oferixen servei gratuït demà en el Dia sense Cotxe

La dues explotacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant, se sumaran demà a la celebració del Dia Europeu sense Cotxe amb l’obertura de les seues xarxes perquè tots els usuaris puguen viatjar de manera gratuïta, en una jornada emmarcada d’ací a la Setmana Europea de la Mobilitat. Amb aquesta iniciativa, les estacions, baixadors i parades comptaran amb passos oberts durant tota la jornada per a permetre l’accés de totes aquelles persones que decidisquen desplaçar-se en la dita jornada sense cap cost.

D’aquesta manera, FGV promociona en una data tan assenyalada l’ús del transport públic, com a alternativa al vehicle privat, i aposta per acostar l’ús del metro i el tramvia a aquelles persones que no ho utilitzen habitualment.

Metrovalencia disposa d’una àmplia xarxa de transport que comunica 36 municipis de la província de València de forma ràpida i còmoda d’acord amb els plantejaments de creixement sostenible i compromís social. La xarxa té 146,7 quilòmetres d’extensió i 133 estacions, parades i baixadors en tres línies de metro i dos de tramvia dividisques en quatre zones distintes.

Per la seua banda, el TRAM Metropolità d’Alacant oferix, amb els mateixos criteris d’eficiència, distints itineraris que unixen 13 municipis de la província mitjançant una xarxa de 110,7 quilòmetres d’extensió i 71 estacions, parades i baixadors de les tres línies de tramvia, una de tren-TRAM i una de tren convencional dividisques en sis zones.

Activitats en l’Albereda i en Estels

Tant Metrovalencia com TRAM d’Alacant organitzaran demà distintes activitats i tallers infantils de durant tot el matí en l’esplanada de l’Albereda, junt amb l’estació del metro, en el cas de València, i, en l’estació d’Estels, en el d’Alacant.

A València, d’11 a 13:30 hores, hi haurà unflables, rocòdrom, pintacaras, jocs tradicionals, un plany-te de l’Oest i fins a un minigolf, a més d’una ruta cívica amb bicicleta i el sorteig de bons promocionals de deu viatges en Metrovalencia entre els assistents a les activitats.

A Alacant, amb el mateix horari, també hi haurà pintacaras, jocs tradicionals i minigolf, així com música i sorteig de bons promocionals de deu viatges en Metrovalencia entre els assistents a les activitats.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...