Data
22 de December de 2016

Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló oferiran demà servici gratuït per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe

Els transports públics de València, Alacant i Castelló no cobraran demà als seus usuaris el títol de transport que diàriament se’ls exigix per a poder desplaçar-se per les xarxes de Metrovalencia, TRAM Metropolità d’Alacant i TRAM de Castelló, respectivament.
 
Esta mesura, anunciada per la consellera d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, José María Salvador, és el colofó a les distintes activitats que la Generalitat ha dut a terme en el marc de la Setmana de Mobilitat Sostenible i que coincidix amb la celebració del Dia Europeu sense Cotxe el 22 de setembre.
 
L’objectiu que es perseguix al no cobrar el bitllet del metro, tramvia, tren i bus guiat en un dia tan assenyalat és destacar la importància d’utilitzar el transport públic perquè és més segur, més accessible i, sobretot, contribuïx a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en la ciutat, i que tots els ciutadans puguen disfrutar dels avantatges que oferix el dit transport públic.
 
Dades sostenibles
 
Metrovalencia, TRAM Metropolità d’Alacant i TRAM de Castelló transporten 72 milions de viatgers a l’any, la qual cosa suposa una mitja pròxima als 200.000 al dia amb metro, tramvia, tren-TRAM i bus guiat. Estos moviments eviten 60 milions de desplaçaments de vehicles privats a l’any.
 
Així mateix, estes dades signifiquen que s’evita l’emissió de 87.298 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any i que els conductors s’estalvien 45,3 milions d’euros en combustible, també anualment.
 
Servici especial gratuït a Mestalla
 
D’altra banda, Metrovalencia reforçarà demà els servicis de metro i tramvia per a facilitar la tornada dels aficionats que acudisquen a l’estadi de Mestalla per a assistir al partit de futbol entre el València C.F. i Esportiu Alabés corresponent a la Lliga Santander de futbol.
 
Com el dia del partit coincidix amb l’esmentada jornada del Dia Europeu sense Cotxe en què el servici de metro i tramvia de Metrovalencia és gratuït, els aficionats podran acudir a l’estadi i tornar d’ell als seus domicilis sense abonar el títol de transport corresponent, ja que es trobaran amb els torns oberts.
 
La trobada es disputa a les 22 hores, per la qual cosa Metrovalencia reforçarà els seus servicis en les línies L-1, L-2, L-3, L-4, L-5 i L-7 amb la incorporació de metros i tramvies addicionals després de la finalització del partit. Les estacions més pròximes a l’estadi són Aragó (Línies 5 i 7) i Facultes (Línies 3 i 9). Des de la cèntrica estació d’Àngel Guimerà es realitza transbord a les Línies 1 i 2.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...