Data
20 de July de 2011

Mig centenar de senderistas recorren a peu la distància entre Altea i El Campello al costat del traçat del TRAM

 

 senderistas en la estación de Altea

 
 
Mig centenar de senderista van participar dissabte passat en la II Mitja Marxa Ferroviària Altea-El Campello organitzada per l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).
 
El recorregut es va fer per camins que discorren al costat del traçat del TRAM Metropolità d’Alacant i que permeten gaudir d’estupendes vistes de la costa alacantina.
 
Les marxes ferroviàries per Alacant que organitza Mascarat, conten des de fa anys amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). La idea va sorgir amb la finalitat d’homenatjar la figura dels peons de via, alhora que es proposa una activitat d’esport i naturalesa que permet descobrir alguns de les senderes més boniques de la província.
 
Els peons de via eren treballadors d’una antiga categoria ferroviària encarregada de mantenir lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Aquests vigilants s’encarregaven de recórrer el traçat abans que circulés el primer tren del dia, per a alertar de travesses cremades pels calius de carbó, cargols solts i altres desperfectes.
 
Els participants van sortir sobre les 9:00 hores d’Altea i van recórrer en aproximadament deu hores els 50 quilòmetres que separen aquesta localitat del Campello.
 
Preparació de la marxa Dénia-Alacant
 
Aquesta és la segona de les tres mitges marxes organitzades per Mascarat aquest mes d’abril amb la col·laboració de FGV, unes cites esportives que estan servint d’entrenament als participants per a preparar la XV Marxa Ferroviària Dénia-Alacant, de 105 km, que aquest any se celebra del 13 al 14 de maig i que s’ha convertit en tota una tradició per a retre homenatge als peons de via. Totes les caminatas tenen origen i destinació en alguna de les estacions del TRAM.
 
El recorregut exigiria a qui pretenien acabar tota la marxa un nivell mig-alt de forma física. Encara així, la cita estava oberta a altres caminantes menys preparats que van sortir de Benidorm i es van anar retirant en alguna de les desocupades del TRAM per les quals passava la comitiva quan les forces van començar a flaquejar.
 
El passat 9 d’abril van ser 70 els senderistas que van participar en una cita similar, la I Mitja Marxa Benidorm-Alacant.
 
En el mes d’abril encara queda per fer una caminata més, la III Mitja Marxa Dénia-Altea que se celebrarà el 30 d’abril.
 
FGV col·labora amb aquestes activitats per a donar a conèixer els seus serveis i animar als alacantins a sumar-se al club de Gent Supertram, des del qual es convoquen diferents activitats socioculturals i relacionades amb el medi ambient.
 
Tota la informació sobre com formalitzar la inscripció està disponible en la web www.mascarat.és
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...