Data
14 de December de 2010

Prop de 61.000 viatgers han utilitzat els serveis del Tramnochador d’Alacant durant aquest estiu

Prop de 61.000 viatgers han utilitzat el Tramnochador d’Alacant durant l’estiu. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va engegar aquest servei especial de transport nocturn entre el 1 de juliol i el 4 de setembre per a facilitar la mobilitat de veïns i turistes que han tingut així oportunitat d’utilitzar un mitjà còmode, segur i sostenible per a realitzar els seus desplaçaments.
 
En concret, 60.955 viatgers van utilitzar els serveis nocturns del TRAM, un 9 per cent més que el passat any en el qual el Tramnochador va tenir una ocupació de 56.000 passatgers.
 
El mes d’agost ha estat el qual més usuaris del Tramnochador ha tingut, 31.180, mentre que al juliol es van registrar 25.532 i, en els quatre dies de setembre en els quals es va prestar aquest servei, es van comptabilitzar 4.243 viatgers. A aquestes xifres cal sumar els milers de persones que van utilitzar el TRAM en el seu horari diürn habitual i que han dut A FGV a arribar a aquest estiu xifres record d’ocupació.
 
Els dies de major afluència van ser el dissabte 7 d’agost amb 3.317 usuaris, el dissabte 21 d’aquest mateix mes amb 2.723 i el 25 de juliol amb 2.705 passatgers només dels tramvies nocturns.
 
El 83 per cent dels desplaçaments s’ha fet per la zona TAM (Alacant-El Campello), mentre que el 17 per cent restant han estat trajectes realitzats per la resta de la xarxa de FGV, és a dir, en els trens-TRAM que connecten Alacant i Benidorm.
 
Cada vegada són més els usuaris, sobretot joves, que utilitzen els tramvies i trens-TRAM que circulen durant les matinades d’estiu de dijous, divendres i dissabtes per la xarxa de TRAM Metropolità d’Alacant. Prova d’això és que bona part de les cancel·lacions de bitllets d’aquests trens correspon a titulars d’un Bono Jove TAM.
 
Els serveis nocturns del Tramnochador han connectat durant l’estiu l’estació exterior de Porta del Mar amb El Campello, Benidorm, la Platja de San Juan i les diferents desocupades i baixadors d’aquests trajectes. D’aquesta forma, FGV ha donat servei a les principals zones d’oci de la ciutat d’Alacant i d’altres localitats a les quals la gent sol acudir per a divertir-se.
 
A més, per primera vegada, el Tramnochador de la Línia 4 ha donat servei a la zona del Cap de l’Horta, l’Av. Costablanca i l’Av. de les Nacions.
 

Els serveis nocturns de FGV en període estival es van engegar per primera vegada en 1988 per a facilitar la mobilitat de veïns i turistes d’Alacant. Des de 2007 el nombre d’usuaris d’aquest servei ha crescut més d’un 40 per cent, passant dels 43.000 viatgers registrats aquest any, als 61.000 de 2010.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...