Data
21 de August de 2010

Prop de sis-cents alumnes de la província d’Alacant es pugen aquest curs escolar al TRAM Ambiental

 alumnos suben al tren ambiental

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha transportat en el present curs escolar a prop de sis-cents alumnes de la província d’Alacant que s’han sumat a la proposta del *TRAM Ambiental. Aquesta és una iniciativa desenvolupada per TRAM Metropolità d’Alacant i el Grup de serveis d’educació de la naturalesa Ànec.
 
Aproximadament, seixanta alumnes d’entre 4 i 6 anys, del Col·legi Públic Jaime I d’Alacant han realitzat aquesta setmana l’última excursió programada per a la campanya 2009/2010. Els petits han partit a primera hora de l’estació de Mercat en un tramvia de la Línia 3 en direcció a la parada Salesianos del Campello.
 
Durant el trajecte, els monitors de Ànec els han explicat alguns conceptes bàsics relacionats amb la sostenibilitat d’aquest transport públic, adaptats a la capacitat de comprensió de nens la seva edat, i han realitzat al costat d’ells una interpretació natural i divertida del paisatge que es contempla des del tramvia en aquest recorregut.
 
En el parc del col·legi Salesianos els petits han passat tot el dia a l’aire lliure i han participat en diferents activitats d’educació ambiental, titelles, manualitats i altres propostes d’animació relacionades amb la conservació de l’entorn.
 
En el que va d’any, vuit centres escolars de la província i un total de 587 alumnes han gaudit d’aquesta proposta lúdic-educativa que pretén divulgar d’una forma entretinguda els avantatges d’un mitjà de transport ecològic i sostenible com el TRAM i despertar l’interès dels petits per totes aquelles qüestions relacionades amb la conservació, la biodiversitat i la protecció de la naturalesa.
 
TRAM Metropolità d’Alacant desenvolupa aquesta activitat des de l’any 2000, en aquesta dècada, els educadors han treballat amb milers de petits diferents aspectes ambientals. Així mateix, la programació s’ha adaptat cada curs a les diferents necessitats del moment, als aspectes de major interès i al desenvolupament i característiques de la xarxa de FGV.
 
Amb aquesta acció TRAM transmet als escolars valors bàsics i principis fonamentals relacionats amb l’ecologia, el medi ambient, el transport sostenible, la qualitat de vida, la seguretat i la convivència.
 
 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...