Data
15 de June de 2017

Quasi la mitat dels viatgers del TRAM d’Alacant preferix viatjar amb tramvia abans que utilitzar un altre mitjà de transport 

Quasi la mitat dels viatgers del TRAM d’Alacant, en concret el 48 per cent, assegura que “preferix” desplaçar-se amb el tramvia davant d’altres opcions de transport, segons es desprén dels resultats de l’últim Índex de Satisfacció al Client (ISC) corresponent a 2016.

Els viatgers que opten pel TRAM d’Alacant ho fan en un 26 % per no disposar de vehicle privat; un 19 % per comoditat; 18 % davant de les dificultats per a trobar aparcament; i la resta per qüestions com la rapidesa o la proximitat.
 
Este estudi que permet conéixer anualment l’opinió dels usuaris sobre el servici del TRAM d’Alacant es va realitzar el passat mes de setembre, després d’efectuar 1.515 entrevistes amb un error estadístic per a les dades globals del +1,8% amb un interval de confiança del 95% entre els viatgers majors de 15 anys de les tres línies de tramvia, la del tren-TRAM i la del tren convencional.
 
El mateix informe assenyala que el 30% dels usuaris del TRAM d’Alacant, quasi un de cada tres, asseguren que es desplacen amb este sistema de transport a pesar de tindre vehicle propi, enfront del 69 % que no disposa de cotxe particular i es considera un viatger obligat.
 
El mode més comú dels usuaris del tramvia per a accedir a les distintes parades de la xarxa és “a peu”, en el 91% dels casos, en la qual cosa destina uns 8 minuts de mitja a fer-ho. Amb moto o cotxe ho fa un 6%, amb un desplaçament superior als 10 minuts; l’autobús suposa el 4%; mentres que amb bicicleta ho fa menys d’1%, amb un temps per a accedir de 7 minuts.
 
Valoració dels usuaris 
 
Segons este ISC els clients han atorgat una valoració de 8,38 punts sobre 10 al servici global de transport que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant. La valoració per línies assenyala que la Línia 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig) se situa un any més al capdavant de trajectes millor valorats, amb una puntuació de 8,45. Li seguixen Línia 3 (Luceros-El Campello) i Línia 1 Luceros-Benidorm), amb 8,35 punts; Línia 9 (Benidorm-Dénia), amb 8,34 i, finalment amb 8,29 punts la Línia 4 (Luceros-Plaza de La Corunya).
 
El TRAM d’Alacant va registrar durant el passat any un total de 10.432.487 usuaris en les línies de tramvia, tren-TRAM i tren convencional, la qual cosa suposa un increment del 1,40% i continuar amb l’increment de viatgers dels últims exercicis, tornant a superar els deu milions de clients.
 
Els aspectes del servici que han rebut millor valoració per part dels clients són funcionament d’escales mecàniques i ascensors (8,76); senyalització (8,64); seguretat en el trajecte (8,61); puntualitat (8,58 punts); absència de cues (8,55); i compromís amb el medi ambient (8,49).
 
Entre els factors menys valorats destaquen preu (7,15), massificació (7,19); informació sobre interrupcions (7,34) i freqüència de pas (7,40) com els de menor acceptació, encara que tots amb valors superiors als set punts.  
 
Segons l’informe d’enguany, el nombre de dones que utilitzen els servicis del TRAM suposen el 59,7% del total de viatgers enfront del 40,3% dels hòmens.  Quant a l’edat, la mitjana se situa entorn dels 35 anys, sent el segment de la població d’entre 30 i 49 anys el més significatiu, amb el 33%. La Línia 2 posseïx els clients més jóvens, donada la seua utilització per part dels universitaris.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...