Data
19 de May de 2010

Responsables de FGV imparteixen una xerrada a Teulada per a explicar els avantatges de la xarxa TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana – TRAM Metropolità d’Alacant han impartit una xerrada-col·loqui en la localitat de Teulada per a explicar als seus veïns el servei que presta el TRAM, les seves activitats i els projectes expansió i millora que un futur pensa escometre aquesta xarxa de transport públic.

La reunió, celebrada ahir dimecres, 17 de març, en les dependències de l’Ajuntament de la localitat (Avinguda De Santa Catalina, 2), pretén divulgar els avantatges de viatjar en aquest mitjà de transport públic segur, còmode, sostenible i integrat en la trama urbana.
  
 Aquesta és la primera conferència que responsables de FGV imparteixen aquest any en la província dintre de la campanya engegada en 2009 per a acostar el TRAM als veïns d’Alacant. La campanya inclou, en determinades ocasions visites guiades fins als Tallers del Campello, dirigides a entitats i associacions de tot tipus amb la finalitat de que coneguin les instal·lacions de TRAM a Alacant.
  
Durant la xerrada de Teulada, els assistents van conèixer els diferents títols de transport que existeixen i com utilitzar-los o quins avantatges poden obtenir sota determinats requisits. Així mateix, van descobrir les característiques de la xarxa, les prestacions de les composicions que per ella circulen i els plans d’ampliació i millora de les vies, estacions i unitats.
  
Els responsables de FGV també van explicar quina política mediambiental segueix l’empresa i quines característiques fan del TRAM un mitjà de transport absolutament respectuós amb l’entorn i el medi ambient.
 
Un altre dels objectius principals d’aquestes xerrades és inculcar entre la societat alacantina el respecte per les normes de seguretat i de comportament a l’hora d’utilitzar el TRAM. Així, en aquestes reunions, s’informa als veïns sobre la necessitat de respectar la banda groga pintada en les andanes, que indica el límit de seguretat que els usuaris no han de traspassar fins que el tren o el tramvia estigui detingut; es recorda el deure utilitzar els passos senyalitzats amb semàfors mirant d’esquerra a dreta abans de creuar, o l’obligació de cedir el seient a persones amb mobilitat reduïda i no fumar.
 
Conscienciació dels més petits
 
D’altra banda, la campanya també es dirigeix amb altres accions a un públic diferent per a aconseguir que nens i joves vegin el TRAM com un transport alternatiu, modern i sostenible pel que també s’està realitzant una labor de sensibilització i conscienciació en els centres educatius compresos en les localitats de la xarxa TRAM.
  
La proposta “A descobrir el TRAM” està dirigida a col·legis i instituts de tota la província i, en el cas del municipi d’Alacant, les visites estan incloses des del present curs escolar dintre de l’Agenda d’Activitats Escolars planificada anualment per la Regidoria d’Educació.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...