Data
30 de September de 2011

TRAM acosta l’oferta cultural d’estiu amb passes combinats al MARQ i altres jaciments alacantins

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) vol acostar l’oferta cultural de l’estiu als ciutadans i per això ha posat a la venda en les seues estacions entrades per a visitar el Museu Arqueològic Provincial i els jaciments de La Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises, tres punts neuràlgics de l’oferta turística i d’oci de la ciutat d’Alacant i El Campello.

Els passes combinats que permeten l’entrada als tres recintes es poden adquirir, a un preu de 4 euros, en les estacions de TRAM Metropolità d’Alacant. Per la compra d’un d’estos passes i d’un bitllet en TRAM fins a la parada de MARQ, l’empresa regala dos bitllets metropolitans gratuïts per a desplaçar-se fins a les altres dos instal·lacions culturals.

En el cas que el viatge es faça des de qualsevol de les parades de la zona A o TAM el cost total del passe combinat i el bitllet metropolità és de 5,50 euros.

Durant els mesos d’estiu, el MARQ roman obert fins a les 12 de la nit, exceptuant els diumenges que tanca a les 14 hores.

L’estació subterrània del MARQ està situada a escassos metres del Museu Arqueològic, una institució de reconegut prestigi internacional, tant per la seua col·lecció permanent com per les exposicions temporals que organitza. En l’estació de MARQ tenen parada tant els tramvies de les L-3 i L-4 que unixen El Campello i la platja de Sant Joan amb el centre d’Alacant, com els trenes-TRAM de la L-1 que realitzen el trajecte entre Benidorm i Alacant.

A més, FGV facilita l’accés a les altres dos instal·lacions; en el cas del jaciment del Tossal de Manises amb els trens que paren en les estacions de Lucentum (L-1, L-3 i L-4) o Miriam Blasco (L-4); en el cas de La Illeta dels Banyets ubicada junt amb el port d’El Campello amb els trens de la L-3 que paren en Poble Espanyol, a escassos 10 minuts a peu del jaciment.

Els dos bitllets metropolitans gratuïts que TRAM regala als que vullguen beneficiar-se d’esta oferta tenen una validesa d’un mes des de la data d’adquisició. Així, les visites al museu i jaciments es poden realitzar en el mateix dia o en diferents jornades.

Punts neuràlgics de la cultura
Els jaciments del Tossal de Manises d’Alacant i de L´lleta dels Banyets del Campello s’han ampliat recentment al finalitzar la consolidació i obertura al públic de les zones on s’han realitzat les últimes excavacions.

D’una banda, en el Tossal s’ha recuperat el Fòrum i les termes Popilio, i en la Illeta s’han incorporat dos-cents metres a la visita que es podia realitzar fins ara.

El Tossal de Manises és el solar de la ciutat romana de Lucentum, l’antiga Alacant, que es va desenvolupar probablement a partir d’un assentament ibèric. Es localitza en la part superior d’una elevació junt amb el mar en el barri de L’Albufereta i permet conéixer les arrels de l’actual ciutat.

Així mateix, la Illeta dels Banyets és una necròpolis prehistòrica ubicada en el terme municipal d’El El Campello, a uns 9 quilòmetres del centre. Es tracta d’una antiga península que va quedar separada de la costa a causa d’un terratrémol i que posteriorment es va tornar a unir a terra per a formar un espigó natural.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...