Data
30 de July de 2010

TRAM acull en Mercat una mostra de Creu Roja sobre sostenibilitat ambiental i eradicació de la pobresa

inauguración expo cruz roja

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana han presentat l’exposició interactiva “Protegeix el seu mitjà de vida, no explotis el medi ambient” amb la qual pretenen sensibilitzar a la població sobre la importància de la sostenibilitat ambiental com forma d’eradicar la pobresa en el món.
 
 
La mostra s’exhibeix en primícia en l’estació de Mercat del TRAM Metropolità d’Alacant fins al pròxim 7 de maig.
 
 
La campanya està finançada per la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania i compte amb la col·laboració de FGV que ha cedit un espai de continu trànsit de persones com el rebedor de l’estació de Mercat perquè el missatge arribi al major nombre de ciutadans.
 
 
A més, el lloc triat per a exhibir la mostra, una de les estacions emblemàtiques del TRAM que va marcar una fita quant a mobilitat sostenible perquè va suposar l’arribada d’aquest mitjà de transport fins al centre de la ciutat, reforça el missatge que es vol transmetre en l’exposició sobre la necessitat d’adquirir hàbits i pautes de vida ecològicament responsables.
 
 
Per l’estació passen cada dia unes 5.000 persones que podran contemplar la mostra i conèixer com afecten a l’entorn actituds quotidianes que reproduïm en el nostre dia a dia.
 
 
La protecció del medi ambient és un dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni marcats per les Nacions Unides com pautes per a frenar la pobresa. Informar i sensibilitzar a la societat sobre això és un dels objectius d’aquesta campanya.
 
 
Seguir les pautes que recull aquesta mostra i que explicaran els monitors als visitants contribuirà que 500 milions de persones surtin de la pobresa extrema en la qual viuen, que 350 milions de persones més beguin aigua potable i a salvar més de 1 milió de quilòmetres quadrats de boscos.
 
 
 
Exposició interactiva
 
La campanya “Protegeix el seu mitjà de vida, no explotis el medi ambient” centra la seva atenció en l’exposició interactiva instal·lada en l’estació de Mercat que recull sis grans temes mediambientals sota els epígrafs d’Aigua i pobresa, Terra i boscos, Aire i contaminació, Biodiversitat, Canvi climàtic i Pressió ecològica.
 
 
En ells es presenten d’una forma didàctica i comprensible les causes i conseqüències de l’acció humana sobre aquests factors, consells concrets per a frenar la degradació i diferents actuacions de Creu Roja en relació a aquests problemes.
 
 
En la superfície, al costat d’un dels accessos a l’estació del TRAM, Creu Rojaa situarà també una planta potabilitzadora d’aigua de les quals actualment s’utilitzen en llocs del planeta en els quals escasseja aquest preuat bé.
 
 
L’objectiu és mostrar com es proveïx d’aigua potable a les persones afectades per desastres, una de les actuacions clau en emergències per a evitar la propagació d’epidèmies.
 
Així mateix, la campanya pretén arribar a la comunitat escolar a través de diversos materials: quaderns d’activitats per a alumnat de Primària i de Secundària, la guia de l’educador o el joc “L’aventura S.O.S.TENIBLE” que ensenyarà a nens i joves què poden fer per a protegir el medi ambient.
 
 
Per a totes les persones interessades a participar en la campanya, Creu Vermella Espanyola ha creat una pàgina de Facebook: www.facebook.com/explotasoproteges.cruzroja
 
 
Solidaritat amb “Línia 0”
FGV ha cedit les seves instal·lacions per a aquesta exhibició com una més de les actuacions de la iniciativa solidària “Línia 0” del TRAM, la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris del suburbano.
 
 
Les activitats de “Línia 0” parteixen de l’acord entre diverses organitzacions existents en el panorama nacional d’ajuda als més desfavorits, mitjançant les quals es persegueix avivar un esperit solidari en la societat. TRAM vol posicionar-se com un suport desinteressat a aquests col·lectius, a més de jugar un paper actiu en el desenvolupament de la sensibilització i conscienciació social.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...