Data
29 de September de 2010

TRAM d’Alacant canvia el nom del baixador del Ventorrillo, situat en la Línia 9, pel de El Albir

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha canviat el nom de la desocupada del Ventorrillo pel de El Albir. Aquest baixador està situat en el traçat de la Línia 9, entre les estacions de L Álfàs del Pi i Altea. El nou apel·latiu de la desocupada obeïx tant a motius estratègics i comercials com a l’interès de de TRAM Metropolità d’Alacant per facilitar l’orientació de tots els usuaris de la xarxa de FGV.
 
 
Tant la Conselleria d’Infraestructures i Transport com l’Ajuntament de L´Alfàs del Pi -terme municipal al que pertany la desocupada- han mostrat la seva conformitat amb la proposta de FGV per a canviar la denominació del baixador, el que permetrà una millor identificació de la instal·lació ferroviària/tranviaria amb la zona urbanística en la qual se situa.
 
 
Aquest no és l’únic canvi experimentat pel baixador en el que va d’any. El passat mes de març també va modificar la seva ubicació a causa de les obres de modernització i electrificación del traçat de la via de FGV entre Benidorm i Altea. Des de llavors, l’estació està situada en l’andana del costat de la muntanya i, a més, es va desplaçar uns metres cap al sud.
 
 
Aquest va ser només uneixo més dels avanços de les obres de renovació d’aquesta via que escomet la Conselleria d’Infraestructures i Transport per a procedir posteriorment a la electrificación que permetrà prosseguir l’expansió de les localitats connectades a través de trens-TRAM.
 
 
Infraestructures està portant a terme les obres necessàries perquè els trens-TRAM, que en l’actualitat comuniquen el centre d’Alacant amb Benidorm, arribin també fins a Altea, millorant substancialment les comunicacions entre ambdues poblacions, a través d’un sistema de transport elèctric ràpid, còmode, segur i, sobretot, sostenible.
 
 
Aquestes obres estan consistint en la renovació dels carrils i l’execució d’una nova plataforma, que millora el traçat en planta, i que està preparada per a albergar via doble. També està previst incorporar la infraestructura necessària per a la electrificación completa de la línia. Les obres de renovació i electrificación de la línia entre Benidorm i Altea afecten a un tram de 8,9 quilòmetres, i conten amb una inversió propera als 18 milions d’euros.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...