Data
16 de June de 2010

TRAM d’Alacant guanya 20.720 usuaris en els dos primers mesos de l’any i consolida el seu creixement

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) TRAM Metropolità d’Alacant ha guanyat 20.720 viatgers només en els dos primers mesos de 2010, el que suposa un augment d’un 3,3% respecte al mateix període de 2009 i consolida així l’increment continu dels últims anys. TRAM ha transportat al febrer a 327.341 usuaris.

 El repartiment de viatgers entre la zona metropolitana TAM de L´Alacantí (Alacant i El Campello) i la resta de línies (estacions de les Línies 1 i 9 situades entre els municipis de La Vila Joiosa i Dénia) està cada vegada més equilibrat, el que situa a FGV com la xarxa vertebradora de les comunicacions de transport públic de la província d’Alacant en la zona centro-nord.
 
El passat mes de febrer, 158.103 usuaris van realitzar trajectes per alguna de les cinc zones (B, C, D, I, F) en les quals està dividida la xarxa de FGV Alacant, o van anar des de la zona A o *TAM a qualsevol estació situada fora dels seus límits.
 
Concretament, el servei regular va incrementar un 11,4% els seus usuaris respecte a gener de 2009. És a dir, va tenir 16.179 viatgers més. Una dada que suposa un reconeixement a la qualitat de les prestació de la xarxa de FGV per a cobrir distàncies mitges i interurbanes, amb composicions que en la seva major part són moderns i funcionals trens-TRAM que permeten realitzar, per exemple, el trajecte entre el centre d’Alacant i La Vila en una hora i, en deu minuts més, arribar A Benidorm.
 
Encara així, segueix sent lleugerament superior el nombre d’usuaris de la xarxa que es desplaça per la zona A o zona TAM, en la qual els títols de transport serveixen tant per als tramvies com per al servei d’autobusos. El passat mes de febrer, un total de 169.238 passatgers, xifra que representa aproximadament el 51% del total, van viatjar entre alguna de les desocupades compreses entre Porta del Mar i Plaça de la Coruña o entre Mercat i Poble Espanyol, situades dintre d’aquesta zona TAM.
 
Progrés de la Línia 4
 
La Línia 4, que va des de l’estació de Porta del Mar fins a la Plaça de la Coruña i connecta diferents punts urbans de la Albufereta, el Cap de l’Horta i la Platja de San Juan amb la Platja del Postiguet i l’Esplanada d’Espanya, en el centre d’Alacant, ha transportat en el que va d’any 91.544 viatgers, gairebé 3.500 més que en el mateix període de 2009.
 
A aquesta línia, que des de finals de desembre dóna servei als baixadors de Cap Hortes, Av. Benidorm, Londres, Pl. La Corunya, Institut, Països Escandinaus i Holanda, pot atribuir-se aproximadament el 16% de l’increment total de viatgers assolit per *FGV Alacant en el que va d’any.
 
En qualsevol cas, per les característiques de les zones que connecta, serà en els períodes de vacances i bon temps en els quals s’apreciï completament l’increment de passatgers de la nova Línia de la Platja de San Juan.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...