Data
16 de March de 2021

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’enrotllament d’un vianant en el baixador de la Universitat en la Línia 2

El TRAM d’Alacant ha realitzat aquesta matinada un simulacre d’un enrotllament d’un vianant en el baixador de la Universitat de Sant Vicent del Raspeig en la Línia 2.

La simulació ha començat a les 00.05 hores quan el maquinista que realitza el trajecte entre Sant Vicent del Raspeig i Luceros amb un tramvia, en el pas per als vianants semafòric SV 41, situat a l’inici de la parada de la Universitat, es troba amb un vianant parlant amb el mòbil i amb els auriculars i, al no adonar-se  de la presència del tranvía, envaeix el pas sent colpejat per la unitat, a pesar que el  maquinista actua sobre el polsador bolet frene d’urgència.

Com a conseqüència d’aquest enrotllament, el vianant queda atrapat entre la vora de l’andana i la unitat i, arran de la frenada d’emergència, un dels viatgers que va a l’interior pateix una caiguda colpejant-se el cap.

Una vegada ha detingut el tren, el maquinista obri la porta de la cabina descendeix de la unitat i observa que el vianant es troba conscient però immòbil, atrapat entre l’andana i la unitat. El maquinista es posa en contacte amb el Regulador del Lloc de Comandament informant de l’accident.

En el SIAC (Servei d’Informació i Atenció al Client ) es rep una telefonada a través de l’intèrfon del baixador informant de l’accident. Després de la telefonada al Lloc de Comandament, el regulador avisa al Coordinador de Seguretat del Lloc de Comandament, activant-se el Pla d’Actuació d’Emergències.

Amb aquest plantejament, l’exercici organitzat pel departament de Seguretat de FGV té els objectius de conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència i comprovar diferents aspectes, com els procediments del Pla d’Autoprotecció, la coordinació entre els diferents departaments intervinents de FGV i la correcta coordinació entre les diverses ajudes externes.

A més, es comproven els sistemes d’informació al viatger des del SIAC situat en el Lloc de Comandament, la megafonia d’emergència, l’emissió de missatges a través dels teleindicadors, al mateix temps que es realitza un important entrenament sobre l’elevació de la unitat del tramvia per part dels Bombers amb el suport del personal de manteniment de Tallers El Campello.

El personal de FGV que ha participat ha estat compost pel maquinista, reguladors del Lloc de Comandament, operador del Telecomandament, tècnic del Lloc de Comandament, USIS del SIAC, tècnic de Línia, cap del Lloc de Comandament, cap de la Unitat d’Operacions, cap de Línies, responsable de Seguretat Ciutadana, cap del tallers El Campello, cap del Servei de Línia Aèria, cap de la Unitat d’Atenció al Client de FGV i responsable del Servei d’Atenció al Client en el TRAM.

El personal alié a l’empresa pública que ha participat ha sigut de “1·1·2 Comunitat Valenciana”, les Policia Nacional, Autonòmica i Local, la Guàrdia Civil de Sant Vicent del Raspeig, el Servei d’Emergències Sanitari de la Comunitat Valenciana i efectius del Consorci Provincial de Bombers del Parc de Sant Vicent del Raspeig.

El simulacre va obtindre una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants en aquest exercici, que serà analitzat en profunditat en els pròxims dies per a traure conclusions.

El departament de Seguretat organitza periòdicament visites en les instal·lacions i pràctiques de simulació de diferents incidències en diferents trams de la xarxa, en les quals participen tant agents de FGV com membres de les diferents entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...