Data
19 de March de 2014

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’un tramvia que enrotlla a un vianant en el túnel

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha realitzat en la matinada de hui un simulacre en el TRAM Metropolità d’Alacant recreant la situació d’un tramvia que enrotlla a un vianant que es desplaça en el túnel. Desenes de persones han participat en el desenrotllament d’aquest simulacre per a l’escenificació del qual s’ha triat la nova Línia 2, que unix l’estació d’Estels amb Sant Vicent del Raspeig.

L’exercici, organitzat pel departament de Seguretat de FGV, té un triple objectiu: comprovar la idoneïtat dels protocols d’actuació del Pla d’Autoprotecció del TRAM; facilitar que els membres dels diversos col•lectius implicats en la resolució d’aquest tipus d’incidències es familiaritzen amb les instal•lacions i equipaments de seguretat de la xarxa, i verificar l’eficàcia en la coordinació de tots els col•lectius implicats davant d’una situació de suposada emergència.

Junt amb el personal de FGV, en l’acte han intervingut bombers; personal del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, policies locals, autonòmics i nacionals, vigilants de seguretat i efectius de Protecció Civil.

Enrotllament

El simulacre va donar començament cap a la mitjanit, quan un tramvia es dirigia a Sant Vicent del Raspeig i que, al seu pas pel túnel de l’avinguda Dénia, enrotlla a una persona que circulava indegudament per l’interior del túnel. Com a conseqüència de l’enrotllament la persona quedava atrapada davall de la unitat amb ferides de gravetat.

A partir d’aqueix moment, es van activar els protocols establits per a informar del sinistre i actuar en conseqüència i en coordinació amb la resta d’entitats que presten ajuda i socors en aquest tipus de situacions.

La Direcció de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal•lacions i pràctiques de simulació d’incendis en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres dels distints parcs de Bombers, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal•lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...