Data
05 de May de 2012

TRAM d’Alacant recicla un 59,5% de l’aigua utilitzada en el llavat dels seus tranvies en els tallers de El Campello

 

reciclajeFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) recicla el 59,5 per cent de l’aigua que utilitza per al llavat dels tranvies en les seues instal·lacions del TRAM Metropolità d’Alacant, la qual cosa suposa un estalvi anual de 288,02 metros cúbics d’aigua. El procés de neteja té lloc en els tallers d’El El Campello.

Este sistema de reciclatge es realitza a través d’una depuradora situada en la part soterrada de la plataforma per on circula el tranvia per a ser llavat, i té com a objectiu arreplegar i transformar l’aigua bruta de residus provinent del llavat, en líquid amb millors característiques de qualitat.
 
En els tallers de El Campello, es llaven una mitja setmanal d’11 tranvies i 9 trenes-TRAM. Tenint en compte que s’utilitzen 427 litres en el llavat dels primers, i 512, en el dels segons, per a la mitjana d’aigua utilitzada al llarg d’una setmana és de 9.309 litres.
 
Cal destacar que l’estalvi diari d’aigua és d’uns 800 litres, ja que de cada deu litres utilitzats són reutilitzables sis gràcies a la depuradora. L’aigua emprada anualment es concreta en 484.068 litres o, la qual cosa és el mateix, 484,068 m3, per la qual cosa l’estalvi d’aigua total és de 288,02 metros cúbics.
 
Compromís amb la sostenibilitat
 
La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient té un decidit compromís pel desenvolupament sostenible, que s’ha concretat en l’elaboració de distintes accions emmarcades en la Declaració de Sostenibilitat i en l’adhesió a la Carta de Sostenibilitat de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP).
 
Pel que fa a FGV, es pot resumir en tres actuacions l’avanç en el concepte de sostenibilitat; la primera és la posada en marxa de plans i polítiques de sostenibilitat suposen un estalvi anual en emissions de CO2 a l’atmosfera. La segona és l’aposta per les energies renovables, amb la instal·lació de 10.400 panells per a la producció d’energia solar fotovoltaica, tant en els tallers de FGV d’Alacant com en els tres de València, que representa un estalvi d’1,3 milions d’euros anuals. La tercera és la renovació de la flota de trens i tramvies de FGV suposa un estalvi elèctric del 27%, ja que els motors s’utilitzen com a generadors elèctrics a l’aprofitar les frenades per a tornar a la catenària part del consum.
           
Certificat de qualitat mediambiental
 
FGV posseïx des del passat any el certificat ISO 14001 de gestió ambiental de l’empresa AENOR pel seu equilibri entre el manteniment de la rendibilitat i la reducció dels impactes en la naturalesa i de la presentació del balanç d’actuacions mediambientals de l’empresa pública des que va fer pública en 2006 la seua Declaració de Sostenibilitat.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...