Data
02 de May de 2021

TRAM d’Alacant redueix un 25% les seues persones usuàries amb motiu de les restriccions de mobilitat dels caps de setmana

La xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la província d’Alacant va registrar 16.480 desplaçaments entre les 15 hores del divendres i les 6 hores del dilluns, un 25,07% menys que el cap de setmana anterior, quan es van produir 21.994 moviments.

Cal recordar que, en els dies citats i en l’horari assenyalat, s’han decretat restriccions de mobilitat per als municipis de més de 50.000 habitants que, en el cas de TRAM d’ Alacant, afecten a Alacant ciutat, Benidorm i Sant Vicent del Raspeig.

Les estacions de la xarxa alacantina han experimentat un descens del 25,07%, en passar dels 21.994 persones usuàries de l’anterior cap de setmana als 16.480 del passat.

Col·laboració de FGV

El personal de seguretat de l’empresa pública, juntament amb els i les auxiliars COVID-19, col·laboren amb el dispositiu de Policia de la Generalitat que per a garantir el compliment de les limitacions establides durant els pròxims caps de setmana realitza controls de manera aleatòria en diferents instal·lacions, al llarg d’aquestes tres jornades.

Juntament amb el reforç de les labors de vigilància i control, l’empresa pública intensifica la comunicació d’aquestes limitacions als seus viatgers i viatgeres a través de diferents suports i canals.

Malgrat les limitacions, FGV manté el 100% del servei previst a València i Alacant durant l’aplicació de les restriccions que afecten ciutats de més de 50.000 habitants.

Informació a les persones usuàries

L’empresa pública informa els seus viatgers i viatgeres des de les estacions i parades de Metrovalencia i TRAM d’Alacant a través de les màquines de venda de bitllets, les pantalles d’aforament instal·lades en les entrades i mitjançant cartelleria específica. Així mateix, es comunica també la nova mesura vigent a través de la megafonia de les estacions.

Al seu torn, els mitjans digitals propis de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana com a webs, app i xarxes socials també informen sobre aquesta mesura i la seua aplicació.

De la mateixa manera, el personal auxiliar COVID-19, que està operatiu en les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia i TRAM d’Alacant reforça la comunicació directa amb les persones usuàries en els dies previs a implantar-se la mesura i durant els caps de setmana.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...