Data
13 de January de 2023

TRAM d’Alacant renova el seu web per a oferir una experiència digital òptima d’accessibilitat, usabilitat i eficàcia

  • La nova versió de www.tramalicante.es compleix el nivell AA de les Pautes d’Accessibilitat per al contingut web
  • L’eina presenta a la persona usuària un nivell de confiança màxim en les transaccions, recollida de dades i comunicacions recíproques

La web de TRAM d’Alacant ha iniciat aquesta setmana una nova etapa amb una versió actualitzada que millorarà el servei que es presta amb aquesta eina digital a tots els usuaris i usuàries d’FGV a la província d’Alacant.

L’objectiu d’aquesta actuació és modernitzar el portal www.tramalicante.es i transformar-lo en una web accessible, segura, així com oferir una experiència digital òptima d’accessibilitat, usabilitat, i eficàcia dels visitants a la web a través de qualsevol dispositiu. Pel seu lloc, també es pretén oferir un nivell de confiança màxim a les persones usuàries en les transaccions, recollida de dades i comunicacions recíproques.

La nova web és més segura i accessible, complint el nivell AA de les Pautes d’Accessibilitat per al contingut web (WCAG) i incorpora un accés al desenvolupament insuit https://www.insuit.net/es que proporciona encara més accessibilitat a la lectura de la web a tots els nivells de discapacitat.

Realitzada amb disseny “responsive” que s’adapta a diferents dispositius, ja siga telèfon mòbil, ordinador o tauleta, es tracta d’una web neta i de fàcil navegació, que el seu planificador i consulta d’horaris ofereixen més opcions en els resultats de cerca.

Amb millores significatives en molts àmbits, com la sol·licitud de les targetes personalitzades amb elecció de lloc de recollida i pagament en línia, destaca el seu mòdul principal de càlcul de trajectes i els accessos directes a algunes de les opcions personalitzades que estan disponibles quan accedeixes com a persona registrada.

La web disposa de la informació d’un trajecte, el planificador de trajectes i la informació corresponent a una estació. La informació de l’horari d’un trajecte presenta una taula per a cadascuna de les etapes a realitzar, segons el trajecte seleccionat i, com a novetat quant als últims trens presentats, permeten enllaçar amb els últims trens de la següent etapa.

El planificador de trajectes ens presenta el recorregut recomanat per al trajecte triat tenint en compte l’hora triada d’eixida i/o d’arribada. Afig a la funcionalitat anterior, diverses opcions. En l’opció d’estacions permet com a principals novetats, per a cada estació, veure la informació en temps real corresponent a l’horari de pas dels següents trens o tramvies, i descarregar els horaris corresponents als diferents tipus de dia, blau, verd o roig per a aqueixa estació.

A més, existeix una nova secció de “Preguntes freqüents” que serà de gran utilitat a les persones usuàries que naveguen per la web i que, amb el temps, anirà creixent i augmentant les seues prestacions.

Web de TRAM d’Alacant

La primera pàgina web del TRAM d’Alacant va entrar en servei l’any 2003, i es va modernitzar en 2008. L’última millora es va produir en 2021 quan es va incorporar a la web la possibilitat de sol·licitar les targetes personalitzades de manera en línia, a fi de fer més còmode i ràpid aquest procés de tramitació. Aquest nou servei serveix per a sol·licitar títols com Gent Major i Mobilitat.

Totes aquestes millores s’han succeït i acumulat per a aconseguir una major comoditat als clients i clientes a l’hora d’adquirir els seus títols de transport, planificar els seus desplaçaments, obtindre informació i impulsar la comunicació empresa-persones usuàries.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...