Data
17 de April de 2010

TRAM d’Alacant segueix guanyant viatgers i inicia l’any amb 17.000 usuaris més que al gener de 2009

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) -TRAM Metropolità d’Alacant ha transportat al gener de 2010 a 315.152 viatgers, xifra que representa un increment del 5,6% respecte al mateix mes del passat exercici, en el qual van utilitzar aquesta xarxa ferroviària 298.267 passatgers.

TRAM d’Alacant consolida així el continu creixement dels últims anys amb gairebé 17.000 usuaris més al gener de 2010 que els registrats en el mateix mes de l’any anterior.

Encara que el repartiment és bastant equitatiu, segueix sent superior el nombre d’usuaris de la xarxa que es desplaça per la zona A o zona TAM, és a dir, l’àrea d’Alacant i part del municipi El Campello, en la qual els títols de transport serveixen tant per a la xarxa de FGV, com per al servei d’autobusos.

El passat mes de gener, un total de 168.166 passatgers, xifra que representa el 53% del total, van viatjar entre alguna de les desocupades compreses entre Porta del Mar i Plaça de La Corunya o entre Mercat i Poble Espanyol, situades dintre de la zona TAM.

Aquesta zona va experimentar un increment de viatgers de gairebé un 3,5% respecte a gener del passat any, amb 5.667 usuaris més. Un augment que pot atribuir-se principalment a l’ampliació de la Línia 4 que, des de finals de desembre, dóna servei als baixadors de Cap Hortes, Av. Benidorm, Londres, Pl. La Corunya, Institut, Països Escandinaus i Holanda.

En qualsevol cas, per les característiques de les zones que connecta, serà en els mesos de vacances i bon temps en els quals s’apreciï completament l’increment de passatgers de la nova Línia de la Platja de San Juan.

D’altra banda, 148.824 usuaris van realitzar el passat mes trajectes per alguna de les altres cinc zones en les quals està dividida la xarxa de FGV Alacant, o van anar des de la zona *TAM a qualsevol estació situada fora dels seus límits.

Concretament, el servei regular va incrementar un 8,2% els seus usuaris respecte a gener de 2009, és a dir va tenir 11.113 viatgers més. Una dada que suposa un reconeixement a la qualitat de les prestació de la xarxa de FGV per a cobrir distàncies mitges en interurbanes, amb composicions que en la seva major part són moderns i funcionals tren-TRAM que permeten realitzar, per exemple, el trajecte entre el centre d’Alacant i La Vila en una hora i, en deu minuts més, arribar A Benidorm.

En total, FGV va transportar 16.885 usuaris més en les seves quatre línies al gener de 2010, el que representa un increment mig de 545 usuaris més cada dia.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...