Data
03 de November de 2010

TRAM d’Alacant transporta en els sis primers mesos de l’any a punts viatgers com en tot el 2006Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha transportat en la província d’Alacant durant els sis primers mesos de l’any a punts viatgers com en tot l’any 2006. Concretament, *TRAM Metropolità d’Alacant va ser el mitjà de transport triat entre gener i juny per un total de 2.364.182 usuaris.

La xarxa de FGV a Alacant acumula en aquest primer semestre un increment de gairebé un 7 per cent de passatgers si es compara amb el mateix període del 2009. Aquestes xifres es multipliquen si tirem la vista enrere, especialment en els últims quatre anys.

De fet, en els primers sis mesos de l’any l’increment de viatgers transportats respecto en aquest mateix període de 2006 supera el cent per cent, el que fa preveure que, a final d’any TRAM haurà duplicat el nombre d’usuaris respecte a aquest any.

En el que va d’any, 153.652 viatgers més que en 2009 han optat pel TRAM com el mitjà de transport més còmode, ràpid i segur per a realitzar els seus desplaçaments.

Els viatgers de TRAM es reparteixen entre els 1.311.256 usuaris que es van moure per la zona metropolitana tranviaria de L´Alacantí -zona TAM entre Alacant i El Campello-, i els 1.052.926 passatgers que ho van fer per la resta de línies de *FGV.

L’increment acumulat de viatgers de la zona TAM és superior al 5 per cent, mentre que els usuaris de la resta de la xarxa també han crescut un 9 per cent.

 

Millora del servei

L’augment d’usuaris de la xarxa de FGV en la província d’Alacant es deu a les contínues millores introduïdes en les línies, a l’increment de freqüències, a la reducció de temps per trajecte i a les noves zones urbanes a les quals actualment presta servei el TRAM.

Entre altres coses, en els últims anys TRAM ha arribat al centre d’Alacant, recentment, al mateix cor de la ciutat amb l’obertura de la desocupada d’Estels. FGV també ha escomès importants reformes en les seves vies -electrificades fins a Benidorm- el que ha permès cobrir aquests trajectes amb moderns trens-TRAM.

Així mateix, en els últims anys, el traçat del tramvia ha crescut per la ciutat i ha arribat a nous barris com la zona del Cap de l’Horta i la Platja de San Juan que, des de finals de 2009, queda totalment coberta pel recorregut de la Línia 4.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...