Data
15 de July de 2020

TRAM d’Alacant un augment de viatgers i viatgeres del 36,6% respecte al dimarts de la setmana passada

El nombre de viatgers i viatgeres que s’han desplaçat aquest dimarts per les explotacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Metrovalencia i TRAM d´Alacant, ha experimentat un significatiu augment respecte al dimarts 7 d’abril, quan únicament es permetia el desplaçament de treballadors i treballadores de sectors essencials.

Els viatgers i viatgeres del TRAM d´Alacant fins al migdia s’han elevat fins a 1.025,  un 36,6% més respecte al dimarts de la setmana anterior, si bé es registra un descens del 34% respecte al primer dimarts amb l’estat d’alarma, i un descens del 92% respecte al 3 de març, data anterior a la pandèmia i, per tant, a la declaració de l’estat d’alarma.
 
Les dades provisionals, fins a les 12 hores d’aquest dimarts, concreten que 8.838 usuaris i usuàries de Metrovalencia que han viatjat amb tren o tramvia, equivalente a un augment del 36% respecte al dimarts anterior, 7 d’abril.
 
Si es compara la xifra de viatgers i viatgeres del matí d’aquest dimarts amb la del 17 de març, primer dimarts després del decret d’alarma, es registra un descens del 23%, mentre que les dades d’aquest dimarts reflecteixen un descens del 90% en el nombre de viatgers i viatgeres respecte al 3 de març, data anterior a la pandèmia.
 
Durant aquesta jornada, l’absència d’incidències ha sigut tònica dominant en les circulacions de València i Alacant fins al migdia, sense produir-se aglomeracions en les estacions i unitats de Metrovalencia i TRAM d´Alacant.
 
En aquest sentit, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat la "total normalitat amb la qual s’ha succeït la jornada de hui en tota la xarxa de Metrovalencia, així com en la del TRAM d’Alacant" i ha agraït la labor realitzada per voluntaris de Protecció Civil i Forces de Seguretat de l’Estat des de primera hora del matí durant el repartiment de màscares de protecció entre els usuaris en les principals estacions.
 
Hidrogels i màscares
 
La Generalitat ha instal•lat des de primera hora d’aquest dimarts dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a reforçar la protecció de les persones viatgeres que es desplacen als seus centres de treball a través de la xarxa de FGV, així com de les línies del Tram de Castelló, on s’han instal•lat dispensadors a l’interior dels autobusos.
 
La Conselleria de Política Territorial, Obra Pública i Mobilitat ha adoptat aquesta decisió seguint les indicacions sanitàries de mantindre una correcta higiene de mans amb la finalitat d’afavorir la prevenció i frenar l’expansió del coronavirus.
 
Aquesta mesura se suma al repartiment de màscares per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i voluntariat de Protecció Civil que s’ha iniciat també a primera hora d’aquest dimarts en les principals estacions de la xarxa a València i Alacant. Es tracta d’un repartiment en el qual FGV presta la seua total col•laboració. 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...