Data
08 de April de 2024

TRAM d’Alacant va arreplegar 2.559 objectes perduts en 2023

  • Els usuaris perden una mitjana de 7 articles dia, sobretot carteres, moneders, motxilles, DNI, passaports i claus
  • El protocol d’actuació establit aconseguix que els amos recuperen el 35,17% dels seus estris, que és immediat si es tracta d’objectes de valor

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va arreplegar durant l’any passat un total de 2.559 objectes perduts pels usuaris de TRAM d’Alacant. Estes dades suposen que s’obliden 7 objectes de mitjana al dia i 213 per mes, que són guardats com a mínim un mes en les estacions on es custodien i un mes més en el magatzem d’objectes perduts de l’estació de Luceros. Transcorregut este període de temps, i si els seus amos no ho han reclamat, s’entreguen a la Policia Local d’Alacant.

Els objectes que més apareixen als trens i tramvies d’Alacant i la seua àrea metropolitana són, per orde, carteres i moneders, motxilles, documentació (DNI, passaports, permís de conduir, targeta sanitària…), claus, ulleres, mòbils, bosses, paraigües i carpetes.

Seguint amb la divisió per èpoques, els mesos en què més articles es van extraviar van ser novembre (435), octubre (423), febrer (406), maig (382), juliol (373), setembre (362), juny (359), gener (326), març (298), agost (287), desembre (272) i abril (256).

Gràcies als protocols establits per FGV per a la gestió i custòdia d’objectes perduts, la recuperació d’un objecte per part del seu amo durant el període que està registrat en FGV es xifra en 900, un 35,7%, i el percentatge restant és entregat a la Policia Local d’Alacant o traslladat a un punt verd o de reciclatge, si es tracta d’objectes en evident estat de desgast o deterioració.

Quant al temps que es tarda a recuperar un article, varia si existix algun element identificatiu o el client el reclama; si és així, especialment quan es tracta d’un objecte de valor, se sol retirar fins i tot la mateixa jornada de la seua pèrdua.

Procediment a seguir

Les estacions ateses amb personal d’FGV són els punts de lliurament i de recollida per part dels usuaris en una primera fase, abans de ser traslladats a la seu central en l’estació de Luceros.

Transcorregut un mes, els objectes són arreplegats i portats al magatzem d’objectes perduts de l’estació de Luceros per a intentar localitzar a l’amo, donar de baixa per al seu reciclatge segons el seu estat o bé entregar-los a l’Oficina d’Objectes Perduts d’Alacant transcorregut un altre mes.

Els documents oficials (DNI, passaports, etcètera), són entregats a la policia en la major brevetat per a intentar localitzar al seu propietari. Les targetes bancàries són destruïdes a fi de no ser manipulades, evitant riscos innecessaris. La resta d’objectes que permeten localitzar al seu propietari, es realitzen seguiments i xicotetes investigacions per part del personal d’Atenció al Client per a aconseguir entregar-los.

Objectes sorprenents

A més de la pèrdua d’objectes habituals, com els citats anteriorment, crida l’atenció una sèrie d’articles que costa creure que els usuaris s’obliden, com a bicicletes, patinets, maletes, crosses, bastons, ordinadors portàtils, tauletes, maletes, carros de bebé i de compres, cascos de moto, neveres portàtils, necessers, ombrel·les, assecador de pèl, radiografies, receptes, informes mèdics i fins i tot, un violí i un ukelele.

Notícies relacionades

16 - 05 - 2024

La Línia 5 de TRAM d’Alacant modificarà el cap de setmana el seu servici per la celebració de la Mediterrànea Triatló Alacant

La connexió entre Porta del Mar i Sangueta quedarà interrompuda entre les 5 i les 14 hores del dissabte i...
18 - 01 - 2024

L’estació de Luceros de TRAM d’Alacant romandrà tancada al públic del 22 de gener al 21 de febrer per les obres de la nova fuita ferroviària

La instal·lació del nou desviament permetrà millorar les condicions de maniobra i circulació dels trens i tramvies Durant estes setmanes...
12 - 01 - 2024

TRAM d’Alacant modifica el dissabte 13 el servici entre Altea i Calp per proves tècniques en els viaductes del Algar i Mascarat

El trajecte des d'Altea fins a Calp, passant per Garganes, es realitzarà el dissabte amb autobús entre les dues estacions...