Data
27 de November de 2010

TRAM és el transport més sostenible i còmode per a arribar a mitjan centenar de platges de la Costa Blanca.

 

En la província, trens i tramvies circulen durant diversos quilòmetres al costat d’escassa distància del mar entre Alacant i Dénia. En el cas d’algunes poblacions com Benidorm, Finestrat o Calp, les estacions del TRAM estan un poc més apartades de la costa encara que comunicades amb aquesta per altres transports urbans.

Al llarg del seu traçat, la xarxa de FGV a Alacant té més d’una vintena d’estacions i baixadors pròxims a les platges i és el mitjà de transport més segur i respectuós amb el medi ambient que poden utilitzar els ciutadans per a passar una jornada playera.

Entre les desocupades costaneres estan, per exemple, totes les corresponents a la Llançadora de la Línia 4 que uneix Sangueta i Porta del Mar i que permet arribar a les platges més urbanes del municipi d’Alacant com són El Postiguet o El Cocó.

A la zona de la Albufereta, les cales del Cap de l’Horta i el principi de la Platja de San Juan, es pot accedir còmodament en els tramvies de les Línia 4 que tenen parada en diferents punts propers al mar.

Els usuaris que vulguin arribar a l’arenal de Muchavista han d’agafar la Línia 3 que entra al municipi del Campello per primera línia de platja, i té baixadors en el mateix passeig marítim com els de Carrabiners, Muchavista i Els Llances.

Fins a les cales del Campello en la L-3

La resta de platges del Campello també estan bé comunicades gràcies a la xarxa del TRAM i vàries de les desocupades de la Línia 3. Les cales del nord d’aquest municipi només estan a uns pocs metres dels baixadors de Poble Espanyol, Amerador, Cala Piteres o Venda Lanuza.

El terme municipal de La Vila amaga també bells racons costaners als quals es pot accedir en TRAM, per exemple, des del baixador de Paradis o des de les estacions situades en el nucli urbà La Vila Joiosa i Creueta. A partir d’aquí, els trens-TRAM s’allunyen de la costa per a arribar a la Cala Finestrat, la ciutat de Benidorm i L´Alfàs del Pí per la seva banda interior.

En les proximitats de la platja de L´Albir els trens de la Línia 9 s’aproximen de nou al mar. Les estacions del Albir, Altea, Garganes i Cap Negret permeten l’accés fàcil a totes les platges d’aquesta zona. A partir d’aquí, el traçat gira de nou cap a l’Oest per a sortejar els penya-segats i arribar A Calp per la seva cara interna.

El TRAM inicia des d’aquesta localitat un recorregut per diferents poblacions de l’interior com Benissa, Gata de Gorgos o Teulada. Des d’aquesta estació un servei d’autobús urbà uneix les installacions de FGV amb les cales i platges de Moraira. Finalment, el TRAM arriba a l’estació de Dénia, en la qual acaba el seu recorregut a escassos metres del port i del seu estupend litoral d’aigües cristallines.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...