Data
03 de February de 2011

TRAM i l’Ajuntament d’Alacant mostren a un grup de consumidors les característiques de la xarxa ferroviària

TRAM i l'Ajuntament d'Alacant mostren a un grup de consumidors les característiques de la xarxa ferroviària

 
TRAM Metropolità d’Alacant ha rebut a un grup d’uns vint ciutadans que, coordinats pel centre de Recursos de Consum de l’Ajuntament d’Alacant, han realitzat una visita per a conèixer la xarxa ferroviària, les instal·lacions i tallers del Campello i, entre altres coses, les característiques d’aquest transport sostenible, accessible i integrat en la ciutat.
 
La Regidoria de Consum de l’Ajuntament d’Alacant organitza periòdicament visites de ciutadans a empreses i serveis de la ciutat perquè vegin de prop com s’organitza el treball que en elles es realitza des d’un punt de vista que molts desconeixen.
 
Així, han acudit a conèixer les instal·lacions del parc de bombers, de la universitat, de l’empresa de neteja o, en aquest cas, la xarxa que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) explota a Alacant.
 
Entre 20 i 25 persones pertanyents a associacions de comerciants i veïns, entre els quals també havia particulars amb interès per aquesta proposta, van realitzar un didàctic recorregut partint de l’estació de Mercat on els esperaven representants de FGV Alacant per a acompanyar-los en un viatge per la xarxa metropolitana.
 
Els consumidors han descobert algunes de les principals característiques de TRAM el seu abast, els plans de desenvolupament, els diferents models de composicions que circulen per ella o com realitzar trasbordos entre línies i amb la xarxa d’autobusos urbans.
 
També han rebut informació sobre els diferents títols de transport, els seus preus, la integració amb altres transports públics o els avantatges i beneficis que poden tenir determinats grups d’usuaris.
 
Des de Mercat, el grup ha pres un tren en direcció al Campello per a, una vegada allí, pujar-se a una llançadora especial que els ha acostat als tallers d’aquesta localitat en els quals es realitza el manteniment, neteja i posada a punt de les composicions.
 
Donar a conèixer el transport públic
 
Els participants en la visita han regressat posteriorment al centre d’Alacant, al mateix punt de partida en el qual van iniciar el seu recorregut a primera hora del matí. Amb aquestes trobades FGV i l’Ajuntament d’Alacant volen donar a conèixer als veïns, associacions, col·lectius i qualsevol ciutadà d’Alacant la qualitat dels serveis del TRAM, un transport públic que ha convertit a Alacant en un referent en matèria de mobilitat.
 
TRAM és un dels serveis de transport públic més moderns, ràpids, segurs i ecològics que existeixen per a moure’s per la província d’Alacant. El seu desenvolupament ha suposat una important inversió de la Conselleria d’Infraestructures i Transport que, actualment, treballa en l’ampliació i millora de la xarxa per a arribar al major nombre de veïns possible amb un servei de la més alta qualitat.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...