Data
03 de September de 2010

TRAM triplica els viatgers de la Línia 1 després d’inaugurar fa dos anys la connexió directa Alacant-Benidorm

 

tren-tram con destino a Benidorm
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha triplicat en dos anys el nombre de viatgers de la Línia 1, després de la connexió directa entre Alacant i Benidorm. TRAM Metropolità d’Alacant celebra avui, 2 de juny, el segon aniversari de la posada en servei del tram electrificat de via que discorre entre La Vila Joiosa i la turística ciutat de La Marina, una obra que va permetre la connexió directa d’aquesta localitat amb la capital de la província sense necessitat de realitzar cap trasbordo.
 
 
En aquests vint-i-quatre mesos, el nombre d’usuaris de la Línia 1 no ha deixat de créixer i ha passat dels 50.592 registrats al maig de 2008, als més de 162.000 registrats en aquest mateix mes en el present any. Actualment, uns 5.200 passatgers utilitzen de mitjana aquesta línia de FGV cada dia per a desplaçar-se per la província d’Alacant.
 
 
El seu pes sobre el conjunt de l’activitat de l’operadora de transports ha passat de ser el 18% abans de l’ampliació, a més del 40% que representa actualment.
 
 
En el primer any de servei complet fins a Benidorm (juny 08 – maig 09), la Línia 1 va transportar a 1.400.000 viatgers, el doble dels transportats l’any anterior, quan només arribava fins a l’estació de Creueta, en La Vila. En el seu segon any, (juny 09 – maig 10) l’ocupació ha seguit creixent i ha arribat a els 1.650.996 usuaris.
 
 
Temps i freqüències més competitius
 
 
La electrificación de la via fins a Benidorm va permetre la connexió directa d’aquesta estació amb la de Mercat amb el que els temps de viatge són ara més curts i competitius. El viatge entre les dues ciutats pot realitzar-se còmodament en aproximadament 1 hora i 10 minuts. Així mateix, la freqüència de connexió va passar dels 60 minuts als 30 actuals.
 
 
Per altra banda, la posada en servei dels tren-TRAM -unitats que han situat a Alacant a l’avantguarda del transport públic tranviario i ferroviari per ser els primers que circulen per Espanya d’aquestes característiques- oferixen a l’usuari un transport versàtil, segur, còmode, ràpid, accessible i respectuós amb el medi ambient.
 
 
Els tren-TRAM tenen capacitat de realitzar serveis mixts, tant en trams urbans o suburbanos com de rodalia, i poden circular per línies d’infraestructura *tranviaria i per línies d’infraestructura ferroviària, amb velocitats punta de fins a 100 quilòmetres/h.
 
 
FGV va posar en servei el passat any 23.725 trens-TRAM d’aquestes característiques que van circular per la Línia 1 i van recórrer 1.010661 quilòmetres; la meitat de la distància total anual coberta pels trens de l’empresa.
 
 
L’ampliació de la Línia 1 fins a Benidorm va arribar després de mesos d’obres de modernització en el tram comprès entre les estacions de *Creueta i Benidorm de la Línia de ferrocarril Alacant-Denia. Aquesta actuació, realitzada per la Conselleria d’Infraestructures i Transport, a través de l’Ens Gestor de la xarxa de Transport i de Ports de la Generalitat (GTP), va suposar una inversió de 47 milions d’euros i va afectar a 11,4 quilòmetres de via.
 
 
Actualment, la Conselleria d’Infraestructures i Transport, a través del *GTP, executa la renovació del tram entre Benidorm i Altea, que permetrà ampliar la Línia 1 fins a aquesta localitat i la modernització de 7,67 quilòmetres de via.
 
 
Aniversari baixador Camp de Golf
 
L’arribada del tren-TRAM Benidorm no és l’únic aniversari que FGV celebra demà, ja que també es complix un any de la inauguració del baixador del Camp de Golf de la Línia 3 del TRAM. La desocupada se situa entre els baixadors de Condomina i Costa Blanca, i ha donat resposta a la demanda de transport existent entre veïns, comerciants i *hosteleros d’aquesta zona de la platja de San Juan.
 
 
El baixador, pel qual passen més de 125.000 usuaris anuals, se situa al costat del centre comercial del Camp de Golf d’Alacant una zona d’oci que congrega a milers de joves cada nit, especialment els caps de setmana o en vacances. Des de fa un any, els clients d’aquests establiments tenen més fàcil l’accés a aquests espais sense necessitat d’utilitzar un mitjà privat d’automoció.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...