Data
29 de June de 2015

Treballadors de FGV constituïxen una Agrupació Ferroviària

Un grup de treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), aficionats als trens des de totes les perspectives, ha impulsat la creació de l’Agrupació Ferroviària en FGV amb l’objectiu de fomentar les relacions entre els treballadors de l’empresa fora de l’àmbit estrictament laboral.

Agrupació Ferroviaria FGV

Per a donar a conéixer a la la dita agrupació, els treballadors de l’empresa pública de transport, han planificat hui en les instal•lacions de València Sud una sèrie d’activitats que han servit d’acte fundacional de la mateixa. La iniciativa estava oberta a tots els agents de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que ho desitjaren, i a organitzacions del sector, com pot ser l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril i semblants.

Entre les activitats exercides en el dia de hui, destaquen la visita a les instal•lacions síties en València Sud, com són el Post de Comandament, els tallers de les unitats de les Línies 1 i 2 de Metrovalencia i el material motor del departament d’Instal•lacions Fixes.

A continuació, l’Agrupació Ferroviària en FGV ha realitzat un viatge per a celebrar el seu naixement des de l’estació de València Sud fins al baixador de Font Almaguer en una unitat de la sèrie 3.900 de Vossloh. Posteriorment, i després d’una menjar de germandat, s’ha celebrat l’assemblea constituent de l’Agrupació Ferroviària en FGV.

Dins de l’Agrupació Ferroviària en FGV s’ha pensat que les distintes activitats a realitzar podrien ser la construcció de maquetes de trens que reproduïsquen les línies i els materials que circulen o han circulat per la xarxa de FGV i que, posteriorment, pogueren ser exposades al públic; l’arreplega de documents i material històric de la xarxa de FGV; l’exposició de diversos materials referents a la xarxa de FGV i als seus antecedents; l’organització d’exposicions i conferències relatives a FGV; el muntatge d’exposicions fotogràfiques i documentals; l’inici del procés de posada en marxa del material històric de FGV, preservant alguns vehicles; i la possible posada en valor de l’espai de Taller Torrent com a embrió d’un futur museu que, en principi, podria ser l’organització de visites escolars, complementant a les que es realitzen de Metroescola.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...