Data
04 de February de 2010

Un de cada quatre passatgers del TRAM Metropolità d’Alacant és de nacionalitat estrangera

 

El TRAM Metropolità d’Alacant s’està consolidant com un mitjà de transport vertebrador no sols de la província, sinó també del turisme que la visita. De fet, un de cada quatre usuaris del TRAM d’Alacant és de nacionalitat estrangera, segons l’últim informe de Satisfacció del Client (ISC) elaborat per la Conselleria d’Infraestructures i Transport. Així, mentres que el 74,2% dels viatgers del TRAM són de nacionalitat espanyola, un 25,8% són estrangers.

I és que, preguntats pel motiu del seu viatge, el 36,6% dels usuaris del TRAM declara que és per a desplaçaments d’oci i turisme, enfront del 35,8% que ho fa per motius de treball. Este percentatge de viatgers que viatja en el TRAM per a fer oci o turisme és superior als resultats obtinguts en 2008, segons es desprén del mateix estudi.

 

A més, el 6,7% dels passatgers del TRAM indica que utilitza este transport per a visitar a algú, el 6,2% per a realitzar compres, el 5,5% per a servicis mèdics, el 5,2% per gestions i el 2,1% per motius d’estudis.

 

La directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Marisa Gràcia, ha subratllat la importància d’estes dades, especialment l’increment respecte al passat any del percentatge d’usuaris d’origen estranger i d’aquells viatgers que utilitzen el TRAM per a fer turisme. “Açò indica que el TRAM es consolida com un mitjà de transport públic que vertebra la província d’Alacant, però també el turisme que ens visita cada any”.

 

Donada la importància que el turisme té per al TRAM, FGV ha iniciat enguany una ronda de xarrades i conferències pels diferents municipis pels quals té accés la seua xarxa per a acostar a locals i turistes els seus servicis, instal·lacions, projectes de futur, així com els avantatges de viatjar en un transport còmode, segur, sostenible i integrat en l’entramat urbà.

 

En el que portem d’any, responsables de FGV han celebrat conferències en les localitats de La Vila Joiosa, Gata de Gorgos, Altea, Finestrat i Cala de Finestrat.

 

 

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...