Data
12 de July de 2011

Un grup de setanta senderistas recorre a peu la distància entre Benidorm i Alacant al costat del TRAM


 SENDERISTAS 1

 
Un grup format per al voltant de setanta persones va participar el passat cap de setmana en la I Mitja Marxa Ferroviària Benidorm-Alacant organitzada per l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat. Els senderistas van recórrer a peu els aproximadament 50 quilòmetres que separen ambdues ciutats per camins que discorren al costat del traçat del TRAM Metropolità d’Alacant i que permeten gaudir d’estupendes vistes de la costa alacantina.
 
Les marxes ferroviàries per Alacant que organitza Mascarat, conten des de fa anys amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). La idea va sorgir amb la finalitat d’homenatjar la figura dels peons de via, alhora que es proposa una activitat d’esport i naturalesa que permet descobrir alguns de les senderes més boniques de la província.
 
SENDERISTAS 2
 
Els peons de via eren treballadors d’una antiga categoria ferroviària encarregada de mantenir lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Aquests vigilants s’encarregaven de recórrer el traçat abans que circulara el primer tren del dia, per a alertar de travesses cremades pels calius de carbó, cargols solts i altres desperfectes.
 
Els senderistas van eixir de l’estació de Benidorm cap a les 8:30 hores del matí i, aquells amb millor forma física, van arribar a l’estació de La Marina, a Alacant, després d’unes deu hores de caminata.
 
SENDERISTAS 3
 
El recorregut exigiria a qui pretenien acabar tota la marxa un nivell mig-alt de forma física. Encara així, la cita estava oberta a altres caminantes menys preparats que van eixir de Benidorm i es van anar retirant en alguna de les desocupades del TRAM per les quals passava la comitiva quan les forces van començar a flaquejar.
 
Preparació per a la Marxa Dénia-Alacant
 
Aquesta era la primera de les tres mitges marxes organitzades per Mascarat que serviran d’entrenament als participants per a preparar la XV Marxa Ferroviària Dénia-Alacant que enguany se celebra del 13 al 14 de maig i que s’ha convertit en una cita tradicional que planteja el repte de caminar 24 hores seguides per a cobrir la distància de 105 quilòmetres que separa les dues ciutats.
 
A més de la I Mitja Marxa Benidorm-Alacant, Mascarat ha organitzat per al pròxim 16 d’abril la II Mitja Marxa Altea-El Campello i per al 30 d’abril la III Mitja Marxa Dénia-Altea. La inscripció en aquestes mitges marxes és gratuïta per als socis de Mascarat i esportistes federats i té un cost de 3 euros per a la resta de participants. Totes les caminatas tenen origen i destinació en alguna de les estacions del TRAM.
 
FGV col·labora amb aquestes activitats per a donar a conèixer els seus serveis i animar als alacantins a sumar-se al club de Gent Supertram, des del qual es convoquen diferents activitats socioculturals i relacionades amb el medi ambient.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...